dimarts, 15 d’agost del 2017

Algunes notícies per llegir 14 i 15/8/2017...

A partir d'avui anar al riu i estanys de Tordera (zona humida XN2000) a "observar" fauna es converteix en un esport de risc...

Avui inici (fins 15/09) període hàbil caça mitja veda a comarques d i (tb )

A part de ser ridícul que encara es pugui caçar algunes espècies en clar declivi poblacional (la guatlla, per exemple), resulta sorprenent com els escopeters (anomenar-los "caçadors" és massa comprensiu) poden distingir en dècimes de segon (abans del tret) i amb alguna copeta de més (la reunió prèvia al bar i l'esmorzar són tradició i costum) entre un tudò i una xixella, o entre un estornell vulgar i un negre, o entre un gavià argentat i una gavina corsa, etc, etc, etc,... podeu vosaltres?...

Quines espècies cinegètiques es poden caçar durant la mitja veda? 8 i 1 mamífer


X Alfaras :lamenta la confusió q ha generat la creació de l’Agència i que això impedeixi q s’ataqui el problema de fons 1/2

En respuesta a 
Xavier Alfaras el problema de fons dels boscos del Maresme: la falta d’una gestió sostenible i responsable

Presenten al·legacions contra la creació de l’Agència de Boscos del Maresme
Ràdio Calella 14/08/2017

Paratge del massís del Montnegre i Corredor en una imatge d’arxiu

L’Associació de Propietaris Forestals del Montnegre i Corredor signa l’escrit presentat pel Consorci Forestal de Catalunya en el qual es demana que es revoqui l’acord del ple del Consell Comarcal del Maresme per a la creació de l’Agència. Exposa que l’ens supramunicipal no té competències en matèria de gestió forestal sostenible i que l’Agència està buida de contingut i la seva denominació crea confusió. Amb tot, l’associació de propietaris forestals aplaudeix que aquesta sigui una qüestió que s’hagi elevat a prioritària al territori, encara que com a conseqüència dels efectes de la plaga del Tomicus que mata el pi pinyer i del canvi climàtic.

L’escrit d’al·legacions, amb data de 7 de juliol, demana la declaració de nul·litat de l’acord de creació de l’Agència de Boscos del Maresme, a la qual es van oposar els grups comarcals i alcaldes d’ERC i la CUP amb l’argument que trepitjava competències que són pròpies de la Generalitat de Catalunya. Així ho entén també l’Associació de Propietaris Forestals del Montnegre i Corredor, tot i celebrar que finalment el territori hagi pres consciència de la necessitat de fer una gestió responsable dels boscos.

“Ja era hora que giréssin la mirada cap als boscos i celebrem el seu interés, però no trobem encertat el camí que han escollit perquè és molt més de cara a la galeria que no pas amb ganes de ser realment efectiu”, ha lamentat Xavier Alfárez, portaveu de l’associació. “Una administració que no té competències no té recursos, i si aquí no hi afegim recursos simplement i posem noms, sense gaire cosa més”, ha manifestat en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.


I en aquest sentit, lamenta la confusió que ha generat la creació de l’Agència i que això impedeixi que s’ataqui el que considera el problema de fons dels boscos del Maresme: la falta d’una gestió sostenible i responsable. Això ho ha posat en evidència l’evolució de la plaga de l’escarabat Tomicus, que és la més visible però no única segons puntualitza.

“Els llocs on realment la vegetació és molt tupida i desordenada, els arebres tenen poc vigor, i la malura és més forta. La qüestió de fons és fomentar la gestió responsable i sostenible, per això hi ha instruments i recursos; i si el Consell Comarcal del Maresme hi vol participar perfecte, benvingut, però fem-ho bé”, ha afegit Alfárez.

 
L’Associació de Propietaris Forestals del Montnegre i Corredor constata que Catalunya disposa d’instruments i eines capdavanteres per fer una bona planificació forestal, i demana que l’ens supramunicipal s’hi remeti de la mà d’ajuntaments i propietaris.

A hores d’ara, no han rebut resposta a l’escrit d’al·legacions i tampoc han interlocutat amb els representants del Consell Comarcal del Maresme sobre això. Tenen constància que el Departament de Territori i Sostenibilitat està al corrent de la creació de l’Agència de Boscos del Maresme i, segons apunta el portaveu, li preocupa la “invasió de competències” que se’n deriva.

Amb 25 anys de trajectòria, l’associació representa uns 200 propietaris de la zona compresa entre la Tordera i la riera d’Argentona.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al portaveu de l’associació, Xavier Alfárez.



Petit ensurt prop del municipi! Rapida actuació 's veines i policia local hostalric


leve en NO de Maçanet de la Selva.Gi a las 11:28. Detalles: Çanet-de-la-selva.gi?ref=twitter