dissabte, 19 d’agost del 2017

Algunes notícies per llegir 15-19/8/2017...


Nou ensurt! Aquest cop prop de l estacio massanet / massanes rapids i eficacios,adf's la selva

Els dos ultims dies han estat mogudets!!Gaserans i Fogars

Dijous 17 donant suport amb camió cuba en tasques d extinció de a St Feliu de Buixalleu amb GuilleriesMontseny

Les barraques de Malgrat es podrien quedar a la platja
Ràdio Palafolls 17/8/2017

Aquest any les dues nits de barraques de la Festa Major de Malgrat es van fer, provisionalment, a la platja de davant la pl. Xesco Boix.

El govern català no autoritzava fer els concerts joves a l’emplaçament habitual a les pistes d’atletisme de les fàbriques per manca d’un pla d’evacuació. En menys d’una setmana el consistori va haver de buscar un nou emplaçament per no haver d’anular les barraques. Finalment es va triar la platja per fer la festa jove.

Tot i ser sobtat i provisional, el nou emplaçament sembla que ha convençut a entitats, públic i Ajuntament, que a falta d’una valoració oficial, ja apunta a repetir emplaçament de cara a futures edicions de les barraques.

Sigui com sigui, i segons el regidor de Cultura, Paco Màrquez, caldrà millorar alguns aspectes detectats a l’edició d’enguany sobretot fruit de la manca de temps de planificació de l’activitat a la platja.

Segons la regidoria de joventut, que organitza les barraques, enguany han passat unes 15 mil persones en els dos dies de concerts a la platja.

Aquesta any, a més, el consistori, que des de fa 2 anys organitza directament les barraques, ha decidit reduir el nombre de nits de concert, que habitualment eren 3.


L’Ajuntament cedeix uns terrenys per fer el nou CAP de Salut
Ajuntament de Palafolls 16/8/2017

 Espai cedit a la Generalitat per a fer el nou CAP

Situació dels terrenys cedits a la Generalitat

El consistori palafollenc ha fet arribar ja al govern de la Generalitat la cessió d’un terreny de 2400m2 per tal que el Departament de Salut iniciï la construcció d’un nou ambulatori que substitueixi l’actual que té més de 30 anys.
Ara el govern haurà de valorar les condicions del terreny proposat per l’Ajuntament per acollir aquest nou CAP de salut i, si ho creu convenient, començar tot procés.

El govern local havia plantejat a la Generalitat la possibilitat de rehabilitar, actualitzar i reformar l’actual ambulatori per tal d’adequar-lo a les noves exigències del servei i millorar la qualitat de l’atenció al centre. Així, a més, es podria allargar la vida útil de l’actual equipament sanitari. El Departament de Salut, però, ha desestimat aquesta opció i s’ha decantat per fer un nou edifici en un terreny cedit pel consistori.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha cedit un espai a tocar del institut de secundària. Es tracta del mateix espai que en el seu dia el consistori ja va posar a disposició de la Generalitat fa uns 10 anys quan es parlava d’un segon CAP de salut al nostre municipi. La crisi i la moderació en el creixement de població de Palafolls van fer aparcar la possibilitat que el nostre poble tingués 2 centres sanitaris.

Sigui com sigui l’actual CAP de salut és propietat municipal, ja que va ser l’Ajuntament qui fa més de 30 anys va decidir construir el centre sanitari. Amb l’entrada en funcionament del nou CAP, l’actual centre, situat al carrer sindicat canviarà, d’ús. De tota manera encara no hi ha calendari per la construcció d’aquest nou centre sanitari a Palafolls.