dimarts, 28 de novembre del 2017

Algunes notícies per llegir 27-28/11/2017...

La depredació de la plana al·luvial de la Tordera, capítol MXXVIII... "Finques que no tenen res"...
El polígon d’en Puigvert tindrà un nou aparcament reservat als camions
Ràdio Palafolls 27/11/2017

El nou pàrquing ha de permetre la millora de la mobilitat del polígon – (Ajuntament de PLF)

Segons ha anunciat l’Ajuntament de PLF, el polígon d’en Puigvert tindrà un nou espai d’aparcament, situat a la part nord, al Pla de la Tordera.

La necessitat, segons assegura el consistori, sorgeix de l’ordenació del trànsit de mercaderies de la zona, la pernoctació dels vehicles i la millora de la mobilitat del polígon, en una zona que compta amb un alta activitat diària degut a la presència de grans indústries com Bershka o Inditex.

Ho ha explicat a aquesta emissora el regidor de l’Àrea de Territori, Josep Rueda.


Precisament, els moviments industrials i logístics de les empreses que operen a la zona i que hi tenen les fàbriques han fet necessària la creació d’aquest nou pàrquing. L’espai ha de servir per reordenar el sector, i de pas donar sortida a la problemàtica acumulació de camions al polígon, que aparquen de manera irregular en tota la zona, i on s’acaba acumulant molta brutícia als voltants.


Segons ha informat al consistori, la concessió dels terrenys destinats al nou aparcament, de titularitat pública, ha estat per l’empresa de transports internacional Marcotran.



Sanció d’1,3 milions al Blanc de Blanes
El Punt Avui 28/11/2017

L’Ajuntament portarà al ple dijous imposar la sanció i triarà el nou alcalde

Accés al càmping Blanc, que serà sancionat Foto: J. SABATER.

NURI FORNS - BLANES
L’Ajuntament de Blanes portarà a l’aprovació del ple dijous imposar una sanció d’1.340.438,50 euros a la societat By Pla, titular del càmping Blanc, “per la comissió d’una infracció urbanística molt greu consistent en l’activitat i ús de càmping sense llicència i no legalitzable”. Anteriorment, ja s’havia multat el càmping Bella Terra pel mateix motiu amb una sanció d’1,5 milions i el 17 de març ja s’havia incoat l’expedient sancionador al Blanc però se’n va suspendre la tramitació perquè l’empresa va presentar un recurs de cassació. La sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem, però, no ha admès a tràmit el recurs i el consistori tira endavant l’expedient. La sanció està inclosa en el ple previst per a les set de la tarda, però a les 6 sis hi ha convocat un primer ple per investir el nou alcalde de Blanes i perquè prenguin possessió de l’acta de regidors Laia Buixeda (CUP) i Jordi Blai (PSC). Laia Buixeda entrarà en substitució de Jaume Pujadas i Blai ho fa després que Miquel Lupiáñez va deixar el càrrec d’alcalde i regidor. L’alcaldessa accidental és Pepa Celaya (PSC) i el candidat socialista al ple de dijous és Mario Ros. Si els grups de l’oposició no arriben a cap acord, Ros serà l’alcalde perquè el PSC va ser la llista més votada.


Un camión que transportaba ropa se incendió en la AP-7 a la altura de Hostalric
Blanesaldia.com 28/11/2017



Un camión trailer que transportaba material textil sufrió ayer tarde un incendio cuando circulaba por la autopista AP-7, en el término municipal de Hostalric, en dirección a Girona. El siniestro se produjo a las 17 horas y ninguna persona resultó afectada a pesar de la aparatosidad del fuego.


Al lugar se desplazaron cinco dotaciones de bomberos que trabajaron en la extinción del fuego durante más de una hora. El tránsito en la autopista no se llegó a cortar ya que el camión se estacionó en el arcén de la autopista, aunque si se vio restringido. Los bomberos mantuvieron abierto al tráfico uno de los tres carriles.



L'herbicida glifosat estarà autoritzat cinc anys més a la Unió Europea
TV3 3/24 28/11/2017

El glifosat es podrà utilitzar a la Unió Europea cinc anys més

Els estats membres de la Unió Europea han aprovat una pròrroga de cinc anys per a l'herbicida glifosat. Divuit països hi han votat a favor, nou en contra i un s'ha abstingut.
D'aquesta manera, l'aprovació obté la majoria requerida, a diferència del què va passar el 9 de novembre, quan cinc països es van abstenir, impedint així assolir una majoria del 55% dels estats membres que representessin el 65% de la població.
El glifosat és l'herbicida més venut del món i el comercialitza la multinacional nord-americana Monsanto. L'any 2015 la International Agency for Cancer Research, que depèn de l'Organizacció Mundial de la Salut, el va classificar com "probablement cancerígen per a humans". En canvi, l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària va publicar un altre informeen què afirmava que era improbable que el glifosat representés un rsic de càncer per humans.
El dilluns dia 20 es va presentar al Parlament Europeu una sol·licitud perquè es prohibís l'herbicida i perquè hi hagués més transparència en les avaluacions de plaguicides. La iniciativa per demanar-ho havia recollit més d'1,3 milions de signatures.