dimecres, 17 de gener del 2018

Per entendre en mans de qui està el medi natural, inclòs XN2000, de Tordera 17/1/2018

Àudio sense desperdici: "eliminar zones inundables allà on es pugui", legalitzar irregularitats perquè "fa pena que algú que ha edificat, encara que sigui irregular, l'hagi de tirar a terra", "aunque no se pueda hacer mi compromiso es hacerlo como sea", etc, etc, etc,... ex ICV😏

Lo pitjor està al final... sense desperdici😱

Regidor d'urbanisme i medi ambient de Tordera... Un desastre per al Medi Natural (si és que sap què és😏)

El regidor Jose Carlos Villaro s’ha marcat com a objectiu personal legalitzar totes les urbanitzacions
Ràdio Tordera 17/1/2017


El regidor no adscrit a l’Ajuntament de Tordera, José Carlos Villaro, que s’ocupa de les àrees d’urbanisme i medi ambient, és el convidat d’aquesta setmana a l’entrevista dels serveis informatius on parla dels projectes de reparcel·lació de Sant Daniel i les Ferreres, així com de la renovació del cens empresarial que estan duent a terme.


------------------------------------

1er. Els boscos de Tordera no són els 4 pins afectats pel Tomicus i es magnifica tot, ni hi ha plaga ni és dolent, ans el contrari... 2on. La principal afectació de la sequera és sobre els estanys, riu, zones humides, rouredes i altres boscos inundables, i els ignoren expresament.

Ràdio Tordera 17/1/2018

Foto: Jose Luis Ordoñez

Fa temps que la salut dels boscos del Maresme és molt fràgil. La combinació de factors com la sequera –intensa i que s’acumula des de fa alguns anys–, l’afectació del ‘Thomicus spp.’ – un escarabat perforador– i l’existència de diversos fongs estan provocant un greu decaïment de gran part dels boscos d’aquesta comarca, cosa que s’ha estès i accentuat els últims dos anys. Els boscos més afectats són els que estan  orientats al sud i sobretot les pinedes, especialment les de pi pinyoner (‘Pinus pinea’), una espècie fins ara força abundant en aquesta comarca. El regidor de pagesia, Carles Aulet apunta que els boscos de Tordera pateixen una sequera severa i això preocupa davant possibles plagues i davant la possibilitat d’incendis forestals.


Les condicions en què es troben els boscos del Maresme i algunes zones del Vallès Oriental fa que la seva gestió sigui complexa i poc rendible. La Diputació de Barcelona fa aportacions anuals a les dues associacions forestals amb les quals té conveni per tal d’impulsar treballs forestals per a la prevenció d’incendis, el control de l’escarabat perforador i el decaïment de les masses boscoses.