dissabte, 20 de gener del 2018

Sobre les irregularitats de Cultius Ponç (Sant Celoni) 20/1/2018 Arnau Tolrà. Font: Twitter.com

Cultius Ponç, no només destrueix impunement la plana inundable de la Tordera a l'extrem sud-est del municipi de Sant Celoni, sinó que ho fa amb procediments il·legals. El POUM de Sant Celoni permet la cimentació dins l'àrea inundable del riu i la canalització del Repiaix?
NacióBaixMontseny Hace 4 horas
L’Ajuntament d’Ulldecona requerix a una empresa de Sant Celoni que ature l’extracció d’oliveres mil·lenàries via

L’Ajuntament d’Ulldecona requerix a una empresa de Sant Celoni que ature l’extracció d’oliveres mil·lenàries
Nació Digital 20/1/2018

Es tracta d’arbres que consten en l’inventari elaborat per la Mancomunitat de la Taula del Sénia i que superen els 3’5m de perímetre de tronc

Imatge de la finca, amb els arbres preparats per ser arrencats. | Cedida

L’Ajuntament d’Ulldecona va detectar ara fa uns dies treballs de neteja, poda i preparació per a ser arrencades diverses oliveres dins d’una finca del terme municipal. Es tracta d’arbres que consten en l’inventari elaborat per la Mancomunitat de la Taula del Sénia i que superen els 3’5m de perímetre de tronc, mesurades a una alçada de 1’30 del terra. Esta mesura és la que es fa servir per determinar si els arbres són mil.lenaris. Comprovada la titularitat de la finca, al polígon 59 parcel.la 104 del terme municipal, partida Mas del Rector, l’ajuntament va conèixer que està a nom d’una empresa de Sant Celoni, Cultius Ponç, que es presenta com a “especialites en oliveres” i anuncia a la seua web la compra-venda d’exemplars centenaris i mil.lenaris.

“Donada la gravetat dels fets, i d’acord amb la Taula del Sénia, esta semana l’Ajuntament ha enviat una carta urgent a l’empresa requerint la paralització dels treballs per arrancar les oliveres inventariades, nou en total, així com també les de la resta de la finca, on hi ha oliveres centenàries de la varietat farga i que tenen un gran valor històric, mediambiental i paisatgístic”, segons ha anunciat en un comunicat.

L’Ajuntament i la Mancomunitat es duen a terme de manera periòdica tasques de revisió i seguiment dels arbres inventariats, que en el cas d’Ulldecona, són un total de 1.391 oliveres.