dilluns, 5 de febrer del 2018

Elements extramediterranis (euro-siberians i atlàntics) als espais naturals de la Baixa Tordera i entorn... Una constant distintiva 5/2/2018

Una constant distintiva a tots els espais naturals de la Baixa Tordera... "Cal assenyalar la notable presència d’elements extramediterranis (euro-siberians i atlàntics) en un Espai a tocar de la costa".

I és que cada vegada que es parla d'espais naturals, hàbitats, comunitats vegetals, etc... a la Baixa Tordera i entorn (Montnegre, Estanys de Tordera, Delta, Cadiretes,...) sempre surt el mateix.

Serveis dels ecosistemes de l’Espai Natural Protegit de Massís de Cadiretes

Serveis dels ecosistemes de l’Espai Natural Protegit de Massís de Cadiretes
Departament de Territori i Sostenibilitat 5/2/2018

L'Espai és un dels millors exemples conservats del paisatge primigeni de la Costa Brava, amb trams de gran bellesa que envolten localitats turístiques de gran importància, com Tossa de Mar.


S'hi practica la pesca esportiva, tant des de la costa, com des d’embarcacions, així com la pesca submarina. A la part marina d’aquest Espai s’extreuen garotes, musclos i altres productes.

Molts visitants fan activitats de senderisme per les rondes litorals de l’espai, on hi transcorre el GR-92. Els esports nàutics, especialment les activitats subaquàtiques, són habituals en aquest Espai.

Diverses restes de fortificacions, com el castell de Montagut o el castell de Solius, a més de masos, menhirs i altres elements megalítics i diverses ermites formen part de l'interessant patrimoni cultural de l’Espai.

La gran diversitat d’ambients submarins permet la conservació d’una mostra molt representativa de la biocenosi d’aquest sector de la Costa Brava. Cal assenyalar la notable presència d’elements extramediterranis (euro-siberians i atlàntics) en un Espai a tocar de la costa, on cal esmentar espècies de flora molt rares a Catalunya.

Més informació

Espai Natural Protegit