dilluns, 5 de març del 2018

Algunes notícies per llegir 2-5/3/2018...

Javier Romera 2 mar.
Bona notícia..."Pese al incremento de las reservas y la previsión de que sigan aumentando, las desalinizadoras del Prat y del Tordera no han disminuido la producción de agua en niveles elevados que se pusieron en marcha ante la presequía"

Los embalses que abastecen Barcelona ya superan el 50% de su capacidad con las últimas lluvias
El Periódico 2/3/2018

Las reservas en las Cuencas Internas de Catalunya seguirán creciendo en los próximos días porque los caudales de los ríos son abundantes

El embalse de Sau, el segundo de mayor capacidad de la cuenca del Ter, en una imagen de abril del pasado año. / JOAN CASTRO (ICONNA)

Las reservas de agua en los embalses del sistema Ter-Llobregat, que abastecen a Barcelona y su entorno metropolitano, han ascendido hasta el 51,2% gracias a las últimas lluvias y el repentino deshielo motivado por las temperaturas más benignas, según ha informado la Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Concretamente, almacenaban esta mañana un total de 313,6 hectómetros cúbicos, el mejor nivel desde el pasado diciembre.

En cuanto al total de las Cuencas Internas de Catalunya, incluyendo los embalses de Siurana, Foix, Riudecanyes y Darnius-Boadella, el nivel se encuentra al 50%, prosigue la ACA. Las reservas tocaron fondo a principios de febrero con un mínimo del 43%

Según explica la ACA, la previsión es que las reservas sigan creciendo a buen ritmo en los próximos días porque los caudales de los ríos son abundantes tras las lluvias y las nieves que han caído en las cabeceras.

Hoy el río Ter a su paso por Ripoll lleva casi 80 metros cúbicos de agua por segundo, cuando antes del episodio de lluvias era de apenas 10. El río Llobregat a su paso por Guardiola de Berguedà, por su poarte, lleva hoy 61 metros cúbicos por segundo, cuando hace una semana apenas llevaba 6.

Las previsiones meteorológicas indica que la inestabilidad se mantendrá de forma intermitente durante al menos una semana más.

Pese al incremento de las reservas y la previsión de que sigan aumentando, las desalinizadoras del Prat y del Tordera no han disminuido la producción de agua en niveles elevados que se pusieron en marcha ante la presequía y el descenso de las aguas de los embalses, que llegaron a estar por debajo del 40%.


Museu de la Pesca Hace 5 horas
! actualitza i publica les dades de captura i recaptació de les llotges catalanes del 2017 a

Aquesta veda ha afectat simultàniament unes 170 embarcacions dels ports pesquers de Girona i Barcelona...
S'acaba la veda i tota la flota pesquera de Palamós torna a feinejar
Ràdio Palamós 5/3/2018


Tota la flota pesquera palamosina torna a estar operativa.

La flota pesquera del pla de gestió de la gamba de Palamós ha tornat avui a la feina després de fer dos mesos de veda. També torna a sortir a mar la resta de les barques d’arrossegament, que s’han aturat durant un mes. Tot plegat són mesures que es prenen per reduir l’esforç pesquer i per garantir la sostenibilitat de les captures i que l’activitat sigui rendible. Les xifres d’explotació de la Confraria de Pescadors de Palamós del 2017 avalen aquesta política.

Des de l'any 2013, quan es va aprovar el pla de gestió, la flota palamosina de la gamba, formada actualment per disset embarcacions, s'atura dos mesos anuals. La veda va començar tot just abans de Reis i avui toca tornar a la feina. En total 22 embarcacions d'arrossegament han sortit avui a pescar. Toni Albalat, Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós, espera que tot vagi bé després d'aquest descans.

Àudio

L'objectiu de la veda és facilitar que les espècies, prioritàriament la gamba, es puguin reproduir i créixer correctament. Això acaba beneficiant el sector pesquer perquè es capturen talles més competitives i menys gamba petita. El balanç econòmic del 2017 de la Confraria de Pescadors de Palamós així ho avala. Toni Albalat.

Àudio

L'any passat a Palamós es va pescar un 3 per cent menys de peix, però la facturació va créixer un 0'5 per cent. Es van pescar 27.000 quilos menys de gambeta i, en canvi, 4.000 quilos més de gamba grossa. A banda de la flota del pla de gestió de la gamba, avui també es reincorporen a la feina la resta de les barques d'arrossegament. En el seu cas s'han aturat únicament durant un mes. Aquesta veda ha afectat simultàniament unes 170 embarcacions dels ports pesquers de Girona i Barcelona.


Terremotos España 3 mar.
Terremotos España 3 mar.
Terremotos España 3 mar.


Condueix begut i es precipita al riu des del pont de la Tordera
Ràdio Palafolls 5/3/2018


Acaba un cap de setmana mogut a les carreteres del nostre municipi. S’han registrat almenys 4 accidents de trànsit en diferents punts entre dissabte i diumenge.

El més espectacular es va produir la matinada de dissabte a diumenge quan un vehicle es va precipitar del pont de la Tordera fins el riu.

Els fets es van produir cap a quarts de 6 del matí quan els dos ocupants del turisme tornaven després d’una nit de festa a Malgrat de Mar  i., per motius que es desconeixen , el vehicle va sortir de la via en el seu pas pel pont del riu entre Palafolls i Blanes. El cotxe va caure d’uns 5 metres d’alçada fins la llera del riu que aquests dies porta aigua.

Tot i la caiguda el vehicle va quedar dret i no es van produir ferits entre els ocupants.

Un cop precipitat, el conductor, un blanenc de 21 anys,va intenar marxar del lloc dels fets i la policia local de Blanes li va fer la prova d’alcoholèmia al conductor, que va donar positiu en alcoholèmia. Ho explica el cap de la Policia de Plf Miquel Angel Maríbn,

Un parell d’hores més tard, un altre conductor es va estimbar sol contra un senyal de trànsit a l’antiga carretera de Malgrat a Blanes, prop del Molí Vell.  El vehicle hauria sortit de la via emportant-se per davant un senyal de trànsit, sense produir ferits. L’únic ocupant i conductor del vehicle també va donar positiu en el consum d’alcohol superant amb escreix el màxim permès. De fet dins el vehicle es van trobar ampolles i llaunes de cervesa buides.

Un dia abans, dissabte, un vehicle va xocar al polígon d’en Puigverd contra un cotxe estacionat. L’accident es va produir passades les 9 del vespre i el conductor implicats va donar també positiu en alcoholèmia, gairebé triplicant el màxim permés.

El cap de la policia recorda que beure alcohol és incompatible amb el volant i que es posa en perill la seguretat de tothom quan es condueix begut.

L’última incidència remarcable d’aquest cap de setmana va ser ahir a primera hora de la tarda, quan un vehicle amenaçava d’incendiar-se a la carretera Nacional2, al seu pas per PLF. El cotxe, que estava estacionat aturat en mig de la via, però amb els corresponents indicatius, va ser retirat per la grua. Segons expliquen els ocupants, el vehicle de més de 20 anys, va començar a fer olor de fum i van decidir aturar-lo i avisar als bombers i la policia. El cotxe, però, no estava al dia de la ITV i a més, no tenia concertada la pòlissa d’assegurança obligatòria.


En respuesta a   y a 
El tordera ayer.. jajajajaja