dilluns, 5 de març del 2018

Més sobre el desgavell de la costa 5/3/2018

EL MAR ENTERRA 1 MILIÓ D’EUROS
Elmalgratenc.cat 5/3/2018



La història es repeteix. El mar agafa posicions i torna a prendre el que és seu. Els temporals dels darrers dies han obligat a aturar els treballs d’arranjament del vial públic d’un tram del Camí de la Pomereda, a la zona dels càmpings.

L’estat espanyol es va gastar més d’un milió d’euros en construir una escullera.

La construcció ha quedat totalment soterrada. Es calcula que el mar hi ha dipositat un metre i mig de sorra. L’escullera no ha aconseguit aturar les conseqüències de l’embat de les ones.

contingut relacionat:

Volen construir una escullera per frenar els temporals


Ho torno a dir... Al Delta de la Tordera (Blanes-Calella) tot, absolutament tot, el que estigui a cota inferior a 3,1 msnm a la platja ha de ser considerat temporal, efímer i sotmès a les onades. I tot vol dir tot, per molt que costi i per molt maco que sigui😏... Seguiu, seguiu!

Lo que han d decidir els propietaris dels càmpings i els regidors de torn a demanda d'aquests és si volen un mur de roques i formigó entre les instal·lacions i la platja per als seus clients, o un sorral (o dunes artificials) amb vegetació psammòfila autòctona, el cost és similar


Déjà vu... "Els alcaldes de la zona es tornen a queixar del problema tant a les platges com de la via del tren i insisteixen que cal una solució definitiva."

Traducció simultània per als mortals... "Els alcaldes de la zona tornen a demanar diners i inversions de l'Estat per a continuar urbanitzant el litoral com fins ara."...

El temporal de llevant d’ahir s'emporta, de nou, part de la platja de la Musclera
Ràdio Arenys 2/3/2018

Platja de les Roques d'En Lluch ( Foto: Toni Sintas )

De fet, com és habitual en una situació d’aquest tipus, el litoral del Maresme ha quedat de nou molt afectat, especialment el sud. Els alcaldes de la zona es tornen a queixar del problema tant a les platges com de la via del tren i insisteixen que cal una solució definitiva.

El fort onatge d’ahir a la tarda ha engolit bona part de la sorra a la Musclera, a la zona nudista. A més, el pas subterrani també ha quedat de nou ple d’aigua que han entrat del mar i que aquest matí es traurà. Igualment, la regidora de Medi Ambient, Laia Martín, s’ha mostrat optimista  en què la sorra es pugui recuperar.

Les platges de Cabrera, Premià o El Masnou han quedat de nou molt afectades pel fort onatge. Això fa que el temor per una nova visita de la draga torni a estar present. Laia Martín diu que, de moment, no li consta que el vaixell hagi de tornar a visitar la nostra vila. Recordem que l’any passat va venir, però es va consensuar que només extragués la sorra acumulada a la bocana del port.

Val a dir que el fort vent que ha bufat les últimes hores també ha fet caure un arbre a la platja de la Picòrdia, prop de l’entrada del port. Des de l’Ajuntament s’insisteix en què es vagi en compte, sobretot si es vol passejar por la zona portuària.

L’Alcalde de Mataró diu que ADIF treballa en una actuació per reforçar la via del tren

David Bote va anunciar ahir que l’Ajuntament de la ciutat treballa amb ADIF per tirar endavant el projecte per reforçar la via del tren, una línia que ahir es va veure de nou afectada pel temporal. Bote diu que cap a la primavera podria arribar l’anunci de la solució definitiva, que passaria per fer una escullera més ample per protegir la via entre Cabrera i Mataró i que podria allargar-se fins Arenys de Mar.

A més, ADIF també estaria estudiant el projecte del qual es va parlar fa dos anys per fer un passeig i un carril bici entre els municipis del Maresme.