divendres, 20 d’abril del 2018

Jutgen tres persones acusades de prevaricació urbanística a Tordera 20/4/2018 Diari Maresme

Recomanable per entendre "algunes coses" que passen a Tordera i com funciona l'ajuntament... Llegiu, llegiu...

Jutgen tres persones acusades de prevaricació urbanística a Tordera
Diari Maresme 20/4/2018


L’Audiència de Barcelona jutjarà el proper dilluns 23 d’abril a tres persones acusades d’un delicte de prevaricació urbanística i d’un delicte de prevaricació urbanística en concurs ideal-medial amb un delicte de falsedat en document oficial. Segons avancen fonts judicials, els fets van succeir a Tordera en diferents anys.
Segons argumenta el fiscal del cas, un constructor i la seva dona van presentar instància a l’Ajuntament de Tordera, en la qual demanaven llicència municipal d’obres majors per a construir una nova edificació com a magatzem agrícola en unes parcel·les d’un polígon de la població on hi vivien. En aquesta petició es nomenava l’empresa que seria l’encarregada de la edificació, i aquesta tenia la mateixa adreça que els peticionaris. En l’esmentada sol·licitud s’acompanyava un projecte firmat per un tècnic i visat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya amb la descripció de les obres, sense fer constar el propòsit de les mateixes. Les parcel·les estaven situades en sòl no urbanitzable i qualificat com a zona agrícola.
Una de les acusades, arquitecte municipal de l’ajuntament, va informar de manera favorable la tramitació de l’expedient, condicionant l’aprovació a la presentació d’un estudi i d’alguns informes. Malgrat això, una tècnica municipal de Medi Ambient de Tordera, va requerir els promotors a fi que justifiquessin la necessitat concreta de construir la nau com a explotació agrícola aportant contractes de cultiu, produccions previstes o qualsevol activitat econòmica que demostrés la necessitat de construir l’edificació objecte de la llicència.
Posteriorment es van presentar escrits a l’expedient en contra de la edificació per no estar lligada a cap activitat o explotació rústica, però les acusades van emetre de forma conjunta un informe favorable al projecte i l’alcalde va concedir la llicència d’obres, condicionada a que es destinés a un ús agrícola. Finalment es van fer obres pels constructors no autoritzades, que també van ser aprovades pels acusats. El fiscal demana 15 mesos de presó per a dues de les persones acusades, i 3 anys i 6 mesos per a la tercera.