diumenge, 13 de maig del 2018

Primera petita actuació de recuperació a la Roureda de Can Verdalet (Tordera) 12 i 13/5/2018

Fotografies del dissabte 12/5/2018 de la primera actuació de recuperació de la Roureda de Can Verdalet (Tordera) a càrrec del Regidor en Carles Aulet... i s'ha de felicitar...


Tancar l'accés motoritzat (no peatonal) a un dels molts camins que trinxen la Roureda i un petit tap al canal principal de drenatge (sense afectar la carretera quan sobreïxi un cop lamini per l'interior de la zona humida).

Intervenció mínima i cost mínim, però amb uns grans beneficis per a l'espai natural "protegit". Bona línia a seguir a la resta de l'espai i especialment a la zona talada.

Això era ahir abans de la pluja important d'aquestes darreres hores. Avui...

Bona part de la Roureda de Can Verdalet (Tordera) es torna a inundar 13/5/2018 (fotos de Jordi Roca Buron), i tot gràcies a una ridícula mota que trenca el principal canal de drenatge. Feta pel Regidor Carles Aulet. I s'ha de felicitar. Mínima actuació cost 0 amb grans beneficis.

En Jordi Roca Buron constata l'inundació important (al sector d'influència d'aquesta actuació, només una part de la Roureda sense talar) i comenta que entren uns 200 l/s que es continuaran laminant fins a la nova cota d'inundació recuperada.

Un cop sobreïxi es valorarà si cal modificar l'actuació (reforçar, ampliar o reubicar) i a on caldria repetir-la per recuperar l'inundació perduda d'altres sectors, en especial a la zona talada per a la seva recuperació.

Ampliació del 14/5/2018...

Javier Romera 14 may.
Moixeres de pastor, roures pènols i freixes rebrotant a la zona talada de la Roureda de Can Verdalet (Tordera). Fotos de Jordi Roca Buron. I és que des del primer dia ja es va dir que no calia cap reforestació. Més aviat caldrà gestionar la recuperació natural dels arbres...

L'entrada d'aigua a la Roureda és important (foto de Jordi Roca Buron) pel canal principal. No és un problema de manca d'aigua sinó de drenatge...

La principal afectació patida a la Roureda de Can Verdalet, insisteixo, és el drenat d'aquesta zona humida, tant directe com indirecte pels camins oberts i les roderes dels treballs de tala (fotos de Jordi Roca Buron), i recuperar l'inundació dels sectors drenats és la prioritat.