dimarts, 29 de maig del 2018

Sobre la Taula del Delta de la Tordera 28 i 29/5/2018

Palafolls admet que no farà amics a la Taula del Delta de la Tordera
Ràdio Palafolls 28/5/2018


Divendres el ple de Palafolls va aprovar el reglament i la constitució de la Taula del Delta de la Tordera. Es tracta d’una taula de treball impulsada pels ajuntaments de Blanes, Malgrat, Tordera i Palafolls amb la intenció d’aplicar una actuació conjunta i integral a la recerca de la preservació de l’espai natural del Delta i la baixa Tordera.

En aquesta taula, a banda dels consistoris, també hi són representats tots els agents implicats en aquesta meta de la preservació i millora de l’espai del delta; des del sector turístic, com la pagesia, entre d’altres.

Totes les forces polítiques de Palafolls van aprovar aquesta nova iniciativa que fa mesos que està treballant en posar les bases d’aquesta taula de treball.

De tota manera, el portaveu d’ERC, Francesc Alemany, recorda que no es podrà recuperar l’aqüífer i el cabal natural del riu sense reduir les extraccions d’aigua que s’hi fan actualment. Alemany assegura que justament Palafolls és líder en pous de captació  d’aigua de la Tordera.

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
El regidor de Medi Ambient de Palafolls, Juan Andrés Osorio explica que aquestes captacions estan controlades per evitar que arribin al segon aqüífer. En aquest sentit assegura que són conscient que amb aquesta taula es guanyaran molts enemics perquè, segons Osorio, el nostre municipi té clar els objectius de preservació ecològica del riu.

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
Osorio va anunciar un seguit de xerrades i taules de treball obertes al poble de Palafolls sobre la vessant ecològica, hídrica i reneutralitzadora de la Tordera, amb la que donar a conèixer la situació real del riu i els seus problemes principals.

L’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, va recordar que el riu, durant molts anys, va ser molt maltractat ecològicament i que calen iniciatives per regenerar l’espai i mantenir el cabal del riu.

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
Un cop cada ajuntament hagi aprovat la constitució de la Taula de la Tordera, s’espera que el proper 19 de juny es pugui fer la seva constitució formal i oficial a Blanes.


Els pressupostos 2018 i la constitució de la Taula de la Tordera, dos dels temes més destacats del ple de Blanes
blanesaldia.com 29/5/2018

Ajuntament de Blanes

El ple de l’Ajuntament de Blanes convocat per aquest dijous 31 de maig inclou com un dels temes més destacats l’aprovació provisional dels Pressupostos Municipals d’aquest 2018. Inicialment, la intenció de l’equip de govern havia estat fer-ho en l’anterior sessió del 26 d’abril però, al comprovar que no es comptava amb el necessari recolzament, es va optar per treure el punt de l’ordre del dia i presentar-los quan s’asseguressin que podrien prosperar.


Tal com es recull al Reglament Orgànic Municipal (ROM) que regula el funcionament dels plenaris, al tractar-se d’un tema de màxima importància la duració dels torns de paraules es doblarà en relació al què és habitual. Per això, la primera ronda d’intervencions dels regidors podrà tenir una durada màxima de 10 minuts i el segon torn d’1 minut. En total, l’ordre del dia inclou 15 temes a tractar, entre els quals s’hi inclouen sis mocions.

Constitució de la Taula de Treball de la Tordera

Al marge de l’aprovació dels pressupostos municipals, l’altra tema destacat que hi ha a l’ordre del dia es porta treballant des de fa gairebé un any de manera conjunta pels Ajuntaments de Blanes, Malgrat, Palafolls i Tordera. Es tracta de la Taula de Treball del Delta i la Baixa Tordera, la constitució de la qual es porta al plenari blanenc amb l’objectiu que les quatres poblacions l’hagin aprovat abans de la propera sessió de treball, prevista a mitjans del proper mes de juny.

Continuar llegint...

https://www.blanesaldia.com/blanes/35158-els-pressupostos-2018-i-la-constitucio-de-la-taula-de-la-tordera-dos-dels-temes-mes-destacats-del-ple-de-blanes/#more-35158