dilluns, 6 d’agost del 2018

La Generalitat subvenciona el drenatge del refugi de fauna dins XN2000 de l'Aiguabarreig de la Riera de Vallmanya amb el riu (Tordera) 6/8/2018

On diu "millora" vol dir drenar l'aiguabarreig de Vallmanya amb el riu per transformar en canal de desguàs un refugi de fauna en XN2000, i urbanitzar i enjardinar el pipi-can de l'illa del riu😏. Què es subvenciona realment? A això destinen els calers per als espais "protegits"?

La Generalitat concedeix una subvenció per la millora de diferents espais naturals de Tordera
Ràdio Tordera 6/8/2018

Foto: natura-tordera.blogspot.com

La Generalitat de Catalunya ha concedit una subvenció a l’Ajuntament de Tordera pel projecte LIFE i també a la Riera de Vallmanya, ambdues localitzacions situades al municipi.

Per una banda, l’Ajuntament iniciarà una millora a la desembocadura de la Riera de Vallmanya. Recentment, aquest últim tram del riu ha quedat tapat per l’acumulació de sorra, provinent del Riu Tordera, i que tapava la sortida d’aigua. D’aquesta forma, l’obra permetrà un millor funcionament alhora de desembocar l’aigua a la Tordera.

D’altra banda, una part de la subvenció anirà destinada a l’espai de l’illa de Tordera, concretament al projecte LIFE—Medi Ambient de Tordera. Aquest projecte pretén millorar la gestió de l’aqüífer de La Tordera amb la reutilització d’aigües residuals i la recuperació de les zones humides a l’illa de la Tordera, situat al darrera del Parc Prudenci Bertrana. Així, amb aquesta inversió, es recolzarà el manteniment que es fa anualment. A més, doncs, la subvenció permetrà millorar l’espai de passeig amb el canvi de valles, plantació d’arbres o altres actuacions com neteges forestals. Ho explica el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tordera, Carles Aulet.

Àudio

Així, aquestes dues localitzacions s’inclouen al gruix d’espais d’interès de Tordera. Aquí també s’hi pot trobar la nova incorporació de la Ruta de la Tourdera, que segueix el pas del Riu Tordera. La particularitat d’aquesta ruta, segons explica el regidor Aulet, és que moltes de les indicacions d’arreu del recorregut porten a les estacions de tren. D’aquesta forma, aquest passeig també es pot fer a través del servei ferroviari la qual cosa permet que, quan es passa per Tordera, es pugui gaudir de l’espai de la Illa de Tordera. Així ho detalla el regidor Aulet.

Àudio

Les obres al projecte LIFE i  la Riera de Vallmanya s’iniciaran durant el transcurs d’aquest mes d’Agost.


Totalment cert. Les aigües mig estancades de la desembocadura de la riera de Vallmanya, tot i la contaminació pre-tractament terciari, són un dels punts calents d'aturada d'ocells en migració. El drenatge suposarà la pèrdua definitiva de l'espai, per variar...

A més: Actualment les zones mal drenades de l'aiguabarreig de Vallmanya amb el riu (dins XN2000) són el principal refugi d Mauremys (en kms) quan assequen el tram baix del riu. Que algú justifiqui drenar-ho tot ficant la maquinària en ple agost (quan més exemplars hi ha) si pot😏

En respuesta a 
A partir d'ara sense refugis estivals de la desembocadura a la Júlia... Aquesta, i l'altra, és evident que són simples mesures higièniques i d'imatge sense cap mena de plantejament ambiental. Vaja, el normal.

 hace 34 minutos
A on es fiquen les Tortugues de rierol (Mauremys leprosa) quan s'asseca la Tordera?...

En respuesta a  
Totes les agresions patides als espais XN2000 riu i estanys de Tordera, totes, es financien a base d subvencions d Gene i Diba. No pararan fins haver drenat qualsevol racó del municipi. L'obsesió ja és patològica i respon a l'interès particular d'un empresari local que viu d'això