dimecres, 19 de setembre del 2018

Arna del boix (Cydalima perspectalis) a Poblenou (Pineda de Mar) 19/9/2018

Veure també...

Arna del boix (Cydalima perspectalis) a Arenys de Mar 11/9/2018 Enric Badosa

Arna del boix (Cydalima perspectalis) a Santa Susanna 4/9/2018 ant-toniscla. Grup de Natura Vall d'Alfatà

Definitivament, aquest mes l'Arna del boix (Cydalima perspectalis) ha colonitzat tot el litoral de l'Alt Maresme (i no només aquí, arreu de la Baixa Tordera i zones properes també). Avui es veien per tot arreu a Poblenou (Pineda de Mar)...


Alfons D-García   17 sept.
Què ràpid que llencem la tovallola, coi. Serà que no feia temps que es veia venir i s'havia avisat! Així és fàcil fer gestió d'espècies exòtiques, 'No es pot fer res' i au, a tirar milles.

Agents Rurals 17 sept.
Contundent afirmació dels especialistes: "No es pot contenir la proliferació de l'eruga del boix, hem de ser conscients que el boixos desapareixeran dels boscos"

La rápida proliferación de una oruga asiática amenaza los bosques y jardines de boj
La Vanguardia 17/9/2018

La plaga de la cydalima perspectalis ha sido voraz en la Garrotxa este verano y se extiende ahora al Ripollès, la Selva y Osona a una velocidad preocupante


Continuar llegint...

https://www.lavanguardia.com/local/girona/20180917/451786399064/proliferacion-especie-invasora-oruga-de-boj-girona.html

1 comentari:

Roger de cardedeu ha dit...

Bon dia.A Cardedeu ja he vist voleiar exemplars de la papalona de l'eruga dels boixos (i n'he trobat algun exemplar mort per terra). Al Parc NAtural del Montengre-Corredor, en concreta al vall d'Olzinelles, he vist boixos afectats, i a l'alt Berguedà també. Creieu-me que l'espectacle de veure tot un sota bosc d'una fageda, abans ufanós de boixos i ara un bosc d'esquelets de fusta, i haver de caminar obint-te pas amb un bastó per truere els fils de l'eruga et mina la moral. No només vaig veure atacats els boixos; acabats els boixos, atacaven amb el mateix ímpetu el grèvol, i altres espècies. Ja està fent molt mal i ja és massa tard per aturar aquesta plaga... temps al temps. (I no serà d'aquí no gaire...).