dimarts, 18 de setembre del 2018

Sobre la destrucció de l'aiguabarreig de la Riera de Vallmanya amb el riu (Tordera) 18/9/2018

Veure també...

Sobre la destrucció de l'aiguabarreig de la Riera de Vallmanya amb el riu (Tordera) 28/8/2018

Avui he rebut resposta a la sol·licitud del 28/8/2018 (accediu a l'enllaç per a més detalls)...


Moltes gràcies per la resposta però...

És evident que no s'ha donat una resposta correcta a les demandes sol·licitades i no... no la dono per tancada i obro una nova sol·licitud demanant un aclariment (que no s'ha donat) sobre les actuacions a l'aiguabarreix de la Riera de Vallmanya amb el riu (XN2000 Riu i estanys de Tordera) i sobre si s'executaran o no (també sense resposta) malgrat la informació aportada que demostra les irregularitats i greus afectacions a aquest espai protegit i als seus valors naturals...

Consideracions

Se m'informa que es pren constància de les observacions plantejades (sol·licituds 3 i 4 del blog)...

  • Tenir en compte les característiques pròpies i particulars dels espais naturals protegits de la Tordera en qualsevol avaluació o projecte que pugui afectar-los.
  • Informar, o simplement formar, als Tècnics i Caps de Servei de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural en temes relacionats amb el Medi Natural que queda fora de les vistes des de la finestra del seu despatx de treball.

Vol dir això que fins ara no es feia?

Entenc que forma part d'un sarcasme retornat (i compartit) donada la incomoditat d'haver de respondre a una sol·licitud d'aquestes característiques aprofitant dos punts que "teòricament" se sobreentenen, però val... sarcasme a part...

No hi ha resposta (ni menció) a les sol·licituds realment importants i rellevant que fonamenten i donen origen al document (1, 2 i 5 del blog)...

  • La no execució de les actuacions proposades.
  • Destinar les quantitats subvencionades a mesures reals i efectives que s'ajustin als criteris i objectius per a les que es va anunciar la línia de subvencions.
  • Incloure l'espai natural protegit "Riu i estanys de Tordera" dins la llista d'espais a tenir en compte i protegir per part del Departament de Territori i Sostenibilitat i dels respectius Subdepartaments.

Malgrat la informació aportada que demostra les irregularitats i greus afectacions a aquest espai protegit i als seus valors naturals... s'excuten o no les actuacions proposades?

I en el cas d'executar-se (que insisteixo, no hi ha ni resposta ni aclariment)... quin criteri es fa servir per ignorar la informació aportada?

Vol dir això que... No es destinen les quantitats subvencionades als objectius anunciats?

Hem d'entendre que actualment no es contempla per part del Departament la protecció de l'espai XN2000 Riu i estanys de Tordera? (i amb protecció vull dir el manteniment dels seus valors naturals objecte de protecció)

Per altre banda, agraeixo l'oferiment (no sol·licitat)... "en futurs projectes que afectin a La Tordera i requereixin d'avaluació d'impacte ambiental us consultarà com a persona interessada", però...

Ni sóc assessor ni sóc consultor de ningú, i és evident que no faré la feina de ningú (o vol dir que cobraré per fer-ho? Perquè els tècnics del Departament cobren per fer la seva feina correctament, oi?).

En aquest punt em remeto a les sol·licituds 3 i 4 del blog que sí han estat respostes. Gràcies.

Demandes

Donat que no he rebut resposta adeqüada per tot l'exposat anteriorment, sol·licito (ara numerat per fer-ho més còmode)...

1.- La no execució de les actuacions proposades, i en cas de no satisfer la demanda un aclariment sobre quins criteris s'han seguit per ignorar la informació aportada detallant les irregularitats i greus afectacions a aquest espai protegit i als seus valors naturals.

2.- Destinar les quantitats subvencionades a mesures reals i efectives que s'ajustin als criteris i objectius per a les que es va anunciar la línia de subvencions, i en cas de no satisfer la demanda un aclariment sobre els canvis de criteri aplicats en aquest cas concret.

3.- Incloure l'espai natural protegit "Riu i estanys de Tordera" dins la llista d'espais a tenir en compte i protegir per part del Departament de Territori i Sostenibilitat i dels respectius Subdepartaments, i en cas de no satisfer la demanda un aclariment del per què no es fa.

4.- Una resposta a aquestes sol·licituds seriosa, clara, sense dilacions i prèvia a qualsevol actuació que afecti a l'espai natural protegit "Riu i estanys de Tordera" o als seus valors naturals objecte de protecció.


Salutacions cordials,

Javier Romera Cabrera

Dimarts, 18 de setembre de 2018.