dimarts, 23 d’octubre del 2018

Algunes notícies per llegir 22-23/10/2018...

😏... Agafeu-vos fort, arriba Platges urbanes 4.0 (o com integrar definitivament TOTES les platges al teixit urbà de cada municipi)...
▶El aprova el projecte de llei d’ordenació del litoral. La nova Llei aposta per una gestió integrada de la costa catalana, amb nous instruments d’ordenació i un règim econòmic i financer propi.

: “el projecte de llei d’ordenació del litoral facilita la planificació racional de les activitats a la franja costanera per fer compatible la preservació del paisatge i dels ecosistemes amb el desenvolupament econòmic”
: “Reserva al Govern el paper d’administració de referència però dotant de més competències als ajuntaments, i impulsa la participació de tots els agents en la gestió de la costa”
: “Els 70 municipis costaners de Catalunya compten amb 596 trams de platges, dels quals 336 són urbans (el 56,28%) i 260, naturals (el 43,62%)”


El desenvolupament urbanístic del litoral no és compatible amb les funcions naturals dels sistemes costaners, ni és el que volem, si no feu un cop d’ull a I tot això com ho arreglareu ?

Bàsicament et diu que li has d preguntar/reclamar al teu ajuntament com si fossin parcs urbans enjardinats, vaja. D'un cop et diuen que més del 50% d les platges deixen de ser espais naturals (ni dinàmiques litorals ni punyetes), i que el 40% restant segons demandes econòmiques😏

------------------------------------------------

😏... Per al Ter eh!... Per a la Tordera (xn2000) ja tal...
: “Un primer avantprojecte per ampliar la dessalinitzadora de la , la redacció de l’avantprojecte per rehabilitar la potabilitzadora del Ter, entre d’altres, són alguns d’aquests avenços”
: “Malgrat els retards durant l’aplicació del 155, s'han fet avenços importants en els darrers mesos, en què s'ha mantingut en tot moment un cabal ecològic superior als 3 m3/s i s'han reduït les derivacions d'aigua cap a l'àrea de Barcelona”
El crea la Taula del Ter, l’òrgan que vetllarà pel compliment dels acords del Ter



En respuesta a 
A Blanes i concretament al riu Tordera, malauradament també patim aquesta lacra. Està demostrat que si els abocaments no es retiren ràpidament, fa que altres persones facin el mateix (teoria del vidres trencats). Les conductes incíviques moltes vegades es contagien


Juan Rodriguez Hace 17 horas
Tossanatura: La Costa Brava aspira a ser en el 2020 reserva de la biosfera :

Resum del que vam parlar ahir al amb



Ràdio Palafolls Hace 3 horas
Segons informa , la farmacèutica Boehringer Ingelheim està ultimant la venda de la planta que té a , on hi treballen prop de 350 empleats. Segons haurien confirmat fonts de l'empresa al diari, el comprador és un inversor estranger.

Boehringer Ingelheim ultima la venta de su planta en Malgrat de Mar
El Periódico 22/10/2018

La multinacional alemana se encuentra en la fase final de traspasar su fábrica farmacéutica a un inversor de origen extranjero

Sede central de Boehringer Ingelheim en España, ubicada en Sant Cugat del Vallès. / EL PERIÓDICO (ARCHIVO)

La multinacional de origen alemán Boehringer Ingelheim encara la recta final de la venta de su planta farmacéutica Malgrat Pharma Chemicals, ubicada en Malgrat de Mar (Barcelona) y que en la actualidad emplea a 350 trabajadores. Fuentes cercanas a la negociación así lo han confirmado a EL PERIÓDICO, señalando que el comprador es un inversor de origen extranjero. Desde la empresa se han limitado a afirmar que el proceso de escoger entre las diferentes ofertas recibidas se encuentra en una fase "avanzada", con entre tres y cinco candidatos posibles. Fuentes del comité de empresa afirman que la empresa les trasladó en julio que el comprador que más interés había mostrado hasta entonces era de origen japonés.

Las condiciones para la venta que contempla la empresa son, a parte de un montante final cuya cuantía no ha transcendido, que el comprador mantenga la planta como fábrica farmacéutica y que mantenga las condiciones laborales actuales del personal que actualmente desempeña sus funciones en Malgrat Pharma Chemicals durante los próximos tres años. Así lo afirman tanto fuentes cercanas a la negociación como del comité de empresa.

Uno de los motivos por los que Boehringer Ingelheim querría asegurarse el mantenimiento de la actividad productiva de la planta es debido a su interés estratégico por seguir surtiendo de determinados productos desde Malgrat a la sede central de la empresa, ubicada en Sant Cugat (Barcelona) y dedicada a la producción de biofármacos, principalmente inyectables.

El proceso para traspasar la fábrica se remonta hasta el año 2015, cuando la compañía comunicó a la representación de los trabajadores su intención de vender la planta de Malgrat. Por motivos de reorientación estratégica, Boehringer Ingelheim se está desprendiendo de varios de sus activos en el sector de la química para enfocarse a otros campos, no por motivos de falta de rentabilidad presente. En la planta de Sant Cugat actualmente la empresa se encuentra en fase de expansión.

La farmacéutica, con sede en Alemania, cuenta con alrededor de 47.000 colaboradores en todo el mundo y con una inversión en I+D+i superior a los 3.000 millones de euros en el 2017, según afirma la compañía en su página web. Fue fundada en el 1885, con sede en Ingelheim, y actualmente figura entre las 20 compañías farmacéuticas mayores del mundo. En España comenzó sus actividades en el 1952 y actualmente su director general en dicho país es Peter Ploeger.

En el ejercicio del año 2017 registró unas ventas en todo el mundo por valor de 18.056 millones de euros, una cifra el 14% superior a la del ejercicio anterior. Sus operaciones se repartieron entre el 45% en América, tanto norte como sur y representando dicho continente su cliente principal mercado, el 32% de Europa y el 23% restante entre Asia, Australia y África.

Por productos, los fármacos para seres humanos fueron en el 2017 su principal activo, representando el 70% de su producción mundial. Un porcentaje, no obstante, que perdió peso en relación con el aumento de los productos de salud animal, que pasaron de representar el 9% en el 2016 al 22% en el 2017.


😏"millorar" diu... que li diguin al rec Viver, al corredor ecològic amb Mas Reixac, a la plana al·luvial o a la Tordera què vol dir "millorar"... ah! No parlen...

Palafolls vol tornar a optar a la subvenció per millorar el Polígon d’en Puigvert
Ràdio Palafolls 23/10/2018


A principis d’aquest 2018, l’Ajuntament de Palafolls va anunciar que presentava una sol·licitud per obtenir una subvenció de la Diputació amb l’objectiu de millorar la competitivitat del polígon d’en Puigvert.

Es tracta de dues línies d’ajudes que havien de permetre al consistori desenvolupar fins a 4 projectes de millora d’aquesta zona industrial, la més important del municipi.

Uns mesos més tard, i malgrat que el consistori considerava que hi havia forces possibilitats d’obtenir la subvenció, ja que en el seu moment Palafolls era l’únic municipi maresmenc que s’hi presentava, finalment es quedava fora de l’ajuda.

Ara, però, l’Ajuntament ha anunciat la intenció de tornar a concórrer a les ajudes, tal com va explicar l’alcalde, Valentí Agustí, a la sessió plenària d’aquest passat divendres al vespre.

Segons explica Agustí, la Diputació ampliaria ara l’abast de les ajudes, que permetrien que s’hi poguessin sumar més municipis, a la vegada que es milloren alguns aspectes dels projectes presentats per tal d’optar a més puntuació.

Reproductor d'àudio

Agustí considera que ara Palafolls està més preparat per obtenir aquesta subvenció, ja que s’han fet diverses de les millores necessàries per sumar més punts a l’hora de ser seleccionat.

És el cas, per exemple, de la constitució d’una associació d’empresaris, que ja comptaria amb una dotzena de membres.

Reproductor d'àudio

En línies generals, el projecte de millora del polígon d’en Puigvert es divideix en 4 àmbits d’actuació, com són fer arribar la fibra òptica a totes les empreses del sector; millorar enllumenat i la seva eficiència de tot l’àmbit industrial; la canalització de part del rec viver que provoca inundacions en episodis de pluja, i el que es considera l’actuació més important, com és l’obertura del nou vial que ha de connectar el polígon amb la rotonda de Mas Reixach a la N-II.


Javier Romera Hace 1 hora
En pocs dies... Maçanet, Fogars, Tordera, Blanes, Sant Cebrià... A cases, finques, hivernacles i fins i tot espais naturals "protegits", de moment... Podem dir ja que la Selva i l'Alt Maresme és la capital de la marihuana? O encara no?😏
Ramon Texidó Hace 2 horas
Una finca de Sant Cebrià de Vallalta d'uns 120.000 m2 acollia 50 hivernacles destinats a la plantació de marihuana a gran escala

Ràdio Palafolls Hace 2 horas
Desarticulen un grup que es dedicava al cultiu interior de marihuana a i a . - Foto: Policía Nacional

LA SELVA TV 19 oct.
Macrooperació policial contra el tràfic de marihuana a gran escala Aquest matí a Sta. Coloma de Farners han passat a disposició judicial els 20 detinguts en la macrooperació policial duta a terme aquest dimecres a Maçanet de la Selva.