dimarts, 19 de febrer del 2019

Algunes notícies per llegir 18-19/2/2019...

"Remodelar el tram de Passeig a Poblenou, i un projecte de dunes de platja on anteriorment hi havien barques de pesca de Poblenou", ho farà la Brigada Municipal (jardineria)... Riurem molt😏😂

Les obres del Passeig, a l'espera que arribin les lloses del carril bici per poder finalitzar
Ràdio Pineda 18/2/2019

L'Ajuntament de Pineda vol tenir enllestits els treballs per arranjar el Passeig de Mar abans de l'estiu. Recordem que va quedar malmès pel temporal d'ara fa un any, i ja s'han fet bona part dels treballs, però queden feines per restaurar el carril bici, i una part de l'enjardinament. Es tracta de l'espai entre la Riera de Pineda i el mòdul de socors, on s'hi va fer una escullera.

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que «gairebé tota l'obra està feta excepte la instal.lació de les lloses del carril bici i s'està esperant que arribin». També ha demanat precaució als vianants i bicicletes que hi circulen. Al programa "Línia Directa amb l'alcalde'' ha explicat que s'han instal.lat els punts de llum i part de la vegetació. També ha dit que s'està retocant la jardineria de tot el passeig on s'han plantat més de 50 nous arbres.


A banda d'aquests treballs, també es volen dur a terme abans de l'estiu, l'inici de les obres per a fer la nova fase d'obres al Passeig de Mar a Poblenou. En concret, ha anunciat «una petita actuació que farà la Brigada Municipal al sector de Poblenou que esperen que pugui començar aviat quan arribin els permisos de Costes». Recordem que l'Ajuntament de Pineda treballa en obtenir tots els permisos per a remodelar el tram de Passeig a Poblenou, i un projecte de dunes de platja on anteriorment hi havien barques de pesca de Poblenou.


Els precedents😎...
Javier Romera 30 jul. 2018
Gairebé finalitzada la naturalització i creació de dunes a la platja de Poblenou (Pineda de Mar)

I no... No és conya🌴🌴🌴🌴...
Javier Romera 3 jul. 2018
La "naturalització" i creació de dunes artificials a la platja de Poblenou encara la seva recta final...

--------------------------------

ADF Gavarres Marítima Hace 23 horas
Us convidem a la jornada de formació sobre fauna vertebrada de l'entorn de la Vall d'Aro (Ardenya - Cadiretes) ofertada pels company de les entitats naturalistes amb qui col·laborem habitualment. És el dissabte 9 de març de 9.30 a les 13.30 a l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro.

Les rieres de Blanes i de Palafolls (Malgrat de Mar) incloses... Totes dues ja urbanitzades, curiós😏 vía

Detectats nous llocs inundables
SER Catalunya 18/2/2019

Els aiguats dels últims sis anys han permès identificar prop d'una desena de llocs inundables a Catalunya que fins ara no es tenien registrats

La riera de Palafolls, a Malgrat de Mar, un dels nous llocs detectats amb risc d’inundació, segons l'Agència Catalana de l'Aigua / euirocatalana.cat

Els aiguats dels últims sis anys han permès a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) identificar prop d’una desena de llocs inundables a Catalunya que fins ara no es tenien registrats. La majoria són zones properes a rieres que es desborden quan plou molt, però també s’hi han inclòs els entorns de Port Aventura per l’acumulació d’aigua de pluja.

Per identificar aquestes noves àrees amb risc d'inundació l'ACA ha tingut en compte els danys provocats pels aiguats que hi va haver entre 2011 i 2017. En concret i segons ha explicat a SER Catalunya el director de medi ambient de l'ACA, Diego Moxó, han seleccionat aquells punts on les destrosses van comportar compensacions econòmiques de més d'un milió d'euros. Ho han fet amb les dades del Consorci de Compensació d’Assegurances i el que han vist és que “el 20% dels aiguats va provocar el 80% dels danys”.

Els nous llocs detectats amb risc d’inundació són els entorns de les següents rieres: la de Blanes, la de Santa Coloma i l’Esplet (Riudarenes), la de Santa Maria (Caldes de Malavella), la de Palafolls (Malgrat de Mar), la de Cabrils i torrent de Vinyals (Cabrera de Mar, Cabrils i Vilassar de Mar), la de Teià, la de Vallvidrera i Sant Bartomeu (Molins de Rei) i la de les Arenas (Terrassa).

També s’hi ha inclòs l’entorn de Port Aventura per l’aigua de pluja que s’acumula. En concret, s’ha inclòs tot l’àmbit del centre recreatiu i turístic de Vila Seca i Salou.

Ara sobre aquests nous trams potencialment inundables l'ACA farà mapes de perillositat i risc d'inundació amb ajuda de Protecció Civil i l'any 2021 proposaran mesures per reduir aquest risc.

-------------------------------------

Xavier Béjar Hace 5 horas
La serp blanca, fins ara, gènere Rhinechis, passa a anomenar-se "Zamenis scalaris" mateix gènere que la serp d'Esculapi (Zamenis longissimus). Actualització de "la lista patrón de los anfibios y reptiles de España" de desembre de 2018 de https://www.herpetologica.es/centrodedocumentacion/137-lista-patron-de-los-anfibios-y-reptiles-de-espana