dilluns, 8 d’abril del 2019

A la Tordera dominen les espècies piscícoles autòctones sobre les exòtiques 6/4/2019 Seán Cahill. Font: Twitter.com

Comentari personal: No em cansaré mai de repetir-ho... a la Tordera hi ha més peixos autòctons que exòtics (tant en varietat com en quantitat), ara i fa dècades, no com a la resta de rius catalans, i això és per les seves característiques particulars (no una simple copia dolenta d'altre riu català per molt mediàtic que sigui i per molt que l'intentin els "naturalistes il·lustres" o els propis organitzadors de les activitats, més preocupats en dir "lo malament que està la Tordera" i en signar convenis amb els ajuntaments que no en estudiar, difondre i protegir les seves característiques diferencials).

Seán Cahill 6 abr.
Molt interessant la sortida de descobriment dels peixos com a bioindicadors avui al riu Tordera, amb en de i l' amb l'. Tot i les grans pressions, aquest riu mostra una població piscícola prou valuosa, amb domini d'espècies autòctones.

Al tram mostrejat a Sant Celoni avui han sortit exemplars de bagra, barb de muntanya i anguiles, amb només una espècie al.lòctona, el barb roig.


Malgrat l'interès de la sortida, hi ha hagut poca presència de públic local, ja que potser no se n'havia fet gaire difusió. Tant de bó que l' pogués posar cada cop més en coneixement del poble el gran valor ecològic que representa l'hàbitat d'aquest espai fluvial.

Així que, val a dir que les activitats de l' continuen amb més actvitats relacionades amb l'ecologia de la Tordera durant els propers dies.

Comentari personal: Potser, només potser, caldria anar explicant què hi ha al riu (no qui i com es guanya les garrofes el personal), que NO està tant degradat com volen fer creure (i deixar de fer servir la Tordera com a simple espai d'aprenentatge o aula universitària per després gestionar o demanar la protecció del Ter), i que NO està millor gràcies a les depuradores (no tot és aigua neta)... potser així "la població local" tindrà més interès en conèixer les poblacions de peixos (i la resta d'espècies) de la Tordera, no el funcionament d'una EDAR de formigó, per on passa un carril bici o com arribar als Parcs Naturals per veure animalons com si anessin a un zoo ... Potser, vaja ; )