dilluns, 8 d’abril del 2019

Es denuncia que a la Roureda de Can Verdalet no s’ha fet res després de la talla il·legal 8/4/2019 Ràdio Tordera

Es denuncia que a la Roureda de Can Verdalet no s’ha fet res després de la talla il·legal
Ràdio Tordera 8/4/2019


El passat dissabte Xavier Romera, naturalista local, va dur a terme una visita guiada a la Roureda de Can Verdalet, un espai natural protegit de la Xarxa Natura 2000 d’especial valor, al tractar-se de l’única roureda inundable de roure pènol de l’arc mediterrani. Aquest espai natural va patir una tala il·legal l’abril del 2018, a la qual els Serveis Territorials d’Agricultura i l’Ajuntament de Tordera van assegurar que es donaria resposta amb accions que afavorissin la regeneració de l’hàbitat.

Segons Romera, la Roureda es troba força bé, està en progrés de degradació i el que s’ha de fer és evitar aquest procés. En l’àmbit ambiental, encara es força recuperable. I a nivell personal, algunes persones han fet accions per evitar que desapareguin determinades espècies o comunitats vegetals. Però recorda que malgrat tot, això no és suficient i que requereix un manteniment i seguiment de l’espai.

Xavier Romera, naturalista i Marc Francesc integrant de la CUP valoraven com va anar l’acte i la rebuda que va tenir el poble.

àudio

La CUP Tordera continua treballant en la seva candidatura. Marc Francesc confia que els propers dies puguin fer-ne la presentació.

àudio

Xavier Romera recorda que ja fa un any de la tallada i les mesures que es van pactar l’any passat no s’han complert.