dilluns, 1 d’abril del 2019

Algunes notícies per llegir 1/4/2019...

Resum del dia... El medi natural de l'Alt Maresme en mans d'analfabets ambientals, tal qual... i creie-me que he mesurat les paraules (i deixat de cercar notícies per motius de salut ; )...

Bé, ja ni "horts urbans" ni "horts ecològics", ara són "horts socials", anem apropant-nos😏Al darrer corredor ecològic que connecta el riu amb l'estany de Cal Raba, La Roureda i Vall-lloparda (allò que permet als animalons desplaçar-se entre espais naturals per no quedar aïllats)

En respuesta a   y a 
"treure arbres", "màquines treballant", "netejar la riera", "preparar els terrenys", "posar tanques perquè no passin els animalons a les hortes",...Ole! Ole!... Segur que ni saben què és i per a què serveix un "corredor ecològic" o la seva importància per als espais "protegits"😏

En respuesta a   y a 
"era molt inaccessible i no s'hi podia accedir amb maquinària","per això calia fer una bona actuació i netejar de vegetació"... "per això s'hi farà agricultura respectuosa amb el medi, ecològica"... "esplanada partida per la meitat... sí, passa la riera"... recomano escoltar-ho😏

Tordera en directe visita l’espai on s’ubicaran els nous horts socials de Sant Pere
Ràdio Tordera 1/4/2019


Tordera en directe es desplaça al veïnat de Sant Pere acompanyat per el regidor Carles Aulet per veure les intervencions que s’han fet amb els pressupostos participats i l’espai que s’està preparant per fer-hi els nous horts socials.




Canalització d part d rec viver que provoca inundacions en episodis de pluja (lo normal a una plana al'luvial) i obertura de nou vial x connectar el polígon amb la rotonda de Mas Reixach a la N-II (a un dels darrers racons naturals de la plana). No pararan fins que no quedi res😏

Ajuda de prop d’1 milió i mig d’euros per modernitzar el polígon d’en Puigvert
Ràdio Palafolls 1/4/2019


La Diputació de Barcelona ha concedit finalment prop d’un milió i mig d’euros a l’Ajuntament de Palafolls per a la realització del projecte global de millora i modernització del Polígon d’en Puigvert, el més gran del nostre municipi.

És la segona vegada que el nostre municipi concorria a les ajudes de la Diputació. En la primera convocatòria es va quedar a les portes d’aconseguir aquestes ajudes, que finalment ha aconseguit en aquesta segona convocatòria.

De fet l’Ajuntament tenia poques esperances d’aconseguir la subvenció, pel que ja havia engegat iniciatives per aconseguir el finançament per altres bandes, com la concertació d’un crèdit bancari o el pacte amb Inditex per ampliar la seva aportació inicial. Ho explica l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí.

En línies generals, el projecte de millora del polígon d’en Puigvert es divideix en 4 àmbits d’actuació. El primer vol fer arribar la fibra òptica a totes les empreses del sector industrial. Però també es vol millorar enllumenat i la seva eficiència de tot l’àmbit; la canalització de part del rec viver que provoca inundacions en episodis de pluja intensa, i el que es considera l’actuació més important, com és l’obertura del nou vial que ha de connectar el polígon amb la rotonda de Mas Reixach a la N-II.

Aquest milió i mig d’euros de la Dipuactó de Barcelona suposa el 75% del cost total del projecte integral que es vol fer al Polígon d’en Puigvert. La resta, uns 500 mil€ l’haurà d’aportar l’Ajuntament de Palafolls. Justament la part municipal serà aquest vial d’entrada i sortida de camions del polígon previst al projecte. Un vial que connectarà la zona d’Inditex amb Mas Reixach i que, precisament, pagarà la multinacional Indidex, ja que el vial servirà, sobretot, per l’entrada i sortida de camions del seu parc logístic.

Els diners de més aconseguits mitjançant un crèdit i amb l’ampliació del pacte amb Inditex, s’utilitzaran per completar el projecte d’intervenció integral en, per exemple, millorar l’estat actual de l’entrada i sortida actual del polígon a la zona de la NII.

Aquesta ajuda donarà un important impuls al sector industrial del nostre municipi amb el desenvolupament d’aquests projectes, que es podrien iniciar en breu.


Potser d'aquí a unes dècades ensenyaran als nens que a les platges NO s'han de plantar arbres... Això és jardineria, no "recupuració ambiental"😏... Les escoles d’Arenys de Mar comencen demà amb les jornades de plantacions a la platja

Les escoles d’Arenys de Mar comencen demà amb les jornades de plantacions a la platja
Ràdio Arenys 1/4/2019


Es tracta d’una activitat emmarcada dins el Programa de Recuperació Ambiental i Paisatgística que arriba a la seva onzena edició. L’activitat es farà a la platja del Cavaió i la Picòrdia amb l’objectiu de consolidar les franges arbustives. Els primers que participaran seran els alumnes de tercer, quart i cinquè  de l’Escola Sinera.

En concret, els nens i nenes plantaran espècies autòctones adaptades al medi, com ara arbres tamarius i pins, així com diverses espècies arbustives com l’aloc, llentiscle i ginesta.  La regidora de Medi Ambient, Laia Martín, recorda que la recuperació ambiental a les platges d’Arenys és una activitat que fa anys que es fa, fet que significa que la majoria d’alumnes de les escoles hi han participat alguna vegada.

La setmana que ve serà el torn dels alumnes de quart de La Presentació i dels de cinquè del Joan Maragall que faran la plantació a la platja de la Picòrdia. Val a dir que, enguany, també es farà la plantada popular a la platja de la Musclera oberta a tothom. Martín anima la ciutadania a participar-hi.

La plantada popular serà el pròxim dissabte 13 d’abril a partir de dos quarts d’onze del matí.


I què plantaran? Patates?... Ja s’han posat en marxa els treballs de llaurat de la sorra a les platges d’Arenys

Ja s’han posat en marxa els treballs de llaurat de la sorra a les platges d’Arenys
Ràdio Arenys 29/3/2019

Les platges estaran a punt per Setmana Santa (foto: Ajuntament)

A partir de la setmana que ve, està previst fer el garbellat i l’esplanació per deixar-les preparades de cara a l’inici de la temporada.

Pel que fa a la posada a punt de la sorra, es farà un segon llaurat amb l’objectiu d’airejar-la i activar l’acció fungicida de manera que es garanteixi una salubritat òptima de cara a temporada de bany. A més de les feines de llaurat, també s’aprofitarà per mirar com estan els serveis, l’estat dels arbres i posar al dia els tancaments per la flora que es va habilitar a les platges, ja que n’hi ha alguns que estan trencats. La regidora de Serveis i Platges, Laia Martín, ha explicat que es vol deixar a tot a punt, ja que s’acosta Setmana Santa i molta gent ja s’apropa a la platja.

A més, la setmana que ve començaran les obres per instal·lar la nova il·luminació a la platja del Cavaió, un dels aspectes que fa més temps que es reivindiquen per part dels usuaris. Laia Martín ha explicat que es posaran nous fanals entre el Portinyol i el rial Valldemaria, similars als que hi ha a Canet de Mar.

Pel que fa als xiringuitos, aquest cap de setmana ja s’instal·larà un dels primers al Cavaió. La resta ho aniran fent de mica en mica, tant a la Tercera com a la Primera Platja amb la idea que estiguin tots oberts per Setmana Santa.