dimecres, 3 d’abril del 2019

CUP Tordera organitza una visita guiada a la Roureda de Can Verdalet, un any després de la tala il·legal 3/4/2019 Ràdio Tordera... El proper dissabte 6 d’abril a les 11 del matí davant l'estació de tren.

CUP Tordera organitza una visita guiada a la Roureda de Can Verdalet, un any després de la tala il·legal
Ràdio Tordera 3/4/2019


El proper dissabte 6 d’abril a les 11 del matí, Xavier Romera, naturalista local, durà a terme una visita guiada a la Roureda de Can Verdalet, un espai natural protegit de la Xarxa Natura 2000 d’especial valor, al tractar-se de l’única roureda inundable de roure pènol de l’arc mediterrani.

Aquest espai natural va patir una tala il·legal l’abril del 2018, a la qual els Serveis Territorials d’Agricultura i l’Ajuntament de Tordera van assegurar que es donaria resposta amb accions que afavorissin la regeneració de l’hàbitat.

En el primer aniversari dels fets, els i les assistents podran observar i analitzar, amb el guiatge de Xavier Romera, la situació actual de la Roureda, com a conseqüència de la inacció de l’administració pública. Ho explicava el membre de CUP Tordera, Marc Francesc.

àudio

En aquest sentit, Marc Francesc denuncia que ni el departament de medi ambient ni l’Ajuntament no s’ha fet res per recuperar l’espai.

àudio

Com totes les activitats que organitza CUP Tordera, es tracta d’una activitat gratuïta, oberta a tota la ciutadania i sense necessitat d’inscripció prèvia.

El punt de trobada serà davant de l’estació de tren a les 11 del matí, preveient una hora i mitja de durada com a màxim. Es recomana portar calçat còmode.