dimarts, 23 d’abril del 2019

Algunes notícies per llegir 21-23/4/2019...

Traslladen la balena de Tossa.Aquest dissabte 20 d'abril s'ha muntat un operatiu pel trasllat del cetaci del Port de Blanes al Centre de Recerca del Vallès Occidental.


Juli Mauri:"El senzill gest d’anar al riu amb el gos deslligat i, fins i tot, llençar-li un pal a l’aigua perquè el vagi a buscar, va en contra absolutament d la nostra fauna(...)els gossos són una amenaça i el que fem és espantar la fauna i que se senti cada vegada més insegura"
Avui des del us volem desitjar una bona Diada de Sant Jordi i us convidem a llegir el darrer número del nostre Butlletí Besòs Tordera a

En el nostre darrer Butlletí, hem mantingut una entrevista amb Juli Mauri , cap de Fauna Local del , sobre la i el projecte de seguiment que estem duent a terme entre i


Aqüífers de la Tordera: "es considera en mal estat quantitatiu per un descens piezomètric valorat com a significatiu (prop de 2 m en els darrers vint-i-cinc anys) en algun aqüífer, a més d’indicis d’altres afeccions piezomètriques locals,provocats per una elevada pressió extractiva"
🔝🆕 La nostra novetat editorial per et dona la informació més rellevant sobre l'estat del a Catalunya, per conèixer en quin punt ens trobem i cap on anem. 📚Consulta'l o descarrega'l ➡️ 



Un temporal més, un any més perdut, i una altre oportunitat perduda... més del mateix, vaja... vía

EL TEMPORAL HI TORNA, PERÒ MENYS
elmalgratenc.cat 22/4/2019

el fort onatge s’ha deixat sentir al final del Camí de la Pomereda

El mal estat de la mar ha protagonitzat bona part de la jornada d’aquest diumenge. El fort onatge ha estat un dels aspectes destacats principalment al tram final del Camí de la Pomereda. Tot i que en aquesta ocasió no s’ha hagut de lamentar danys importants, l’aigua de les onades ha envaït part del camí. Degut a això, s’ha hagut de fer enretirar els vehicles que hi havia aparcats davant alguns dels càmpings. Les màquines també han treballat per netejar la sorra que s’hi havia acumulat, per tal de facilitar la sortida de l’aigua al mar. La situació ha comportat afectacions a la mobilitat, obligant els vehicles a circular pel damunt de la vorera durant les entrades i sortides als càmpings.


Propietaris de negocis afectats han fet reforçar l’escullera amb desenes de sacs de sorra amb l’objectiu d’esmorteir l’impacte causat per les onades. Una mesura que ha servit per evitar danys majors.

El mal temps també s’ha deixat sentir en zones com el Passeig Marítim i la desembocadura de la riera de Palafolls, que s’ha negat d’aigua. Al voltant d’aquest punt, actualment en obres, el vent ha fet caure una de les tanques de protecció. Sortosament, ningú ha pres mal.

L’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa, durant una visita a les zones afectades, ha parlat d’”intervencions puntuals” per part de les brigades municipals i la policia.


"El temporal de llevant s'ha endut molta sorra a la platja de Pineda, sobretot entre el búnquer i la depuradora, amb onades de fins a 4 metres. Tot i el temporal, el passeig ha resistit."... Ningú ho esperava, oi? Però tranquils... "el passeig ha resistit"

La llevantada s'emporta sorra de la platja de Pineda
Ràdio Pineda 23/4/2019


No es gens habitual que en un mes d'abril tinguem 5 dies seguits de temporal de llevant amb poca pluja.

Aquest dilluns de Pasqua ens ha afectat, durant la tarda, vespre i nit, i també durant aquesta matinada un nou temporal de llevant molt actiu. La mar molt remenada ha girat algunes barques i alguns pescadors, aquest matinada han hagut de pujar les barques per precaució.

El temporal de llevant s'ha endut molta sorra a la platja de Pineda, sobretot entre el búnquer i la depuradora, amb onades de fins a 4 metres. Tot i el temporal, el passeig ha resistit.



Javier Romera Hace 1 hora
"El turisme esportiu és una aposta de futur (????) a Malgrat de Mar"... "els perjudicis i danys materials que els causen les pernoctacions d’aquest model turístic són molt superiors als beneficis econòmics finalment obtinguts"... vía

EL TURISTA ESPORTIU INCÍVIC AMOÏNA
elmalgratenc.cat 23/4/2019

un grup de joves esportistes fent gresca al carrer Sant Esteve (imatge cedida)

Veïns i comerciants alerten del perfil de determinats turistes que s’han allotjat aquests dies a Malgrat de Mar. Els amoïna de manera especial certes actituds incíviques adoptades durant la seva estada al municipi. Apunten clarament a alguns grups de joves esportistes, que amb el seu comportament han alterat la calma predominant durant el període de vacances de Setmana Santa.

Malgrat de Mar compta amb instal·lacions esportives, principalment per a la pràctica de futbol i bàsquet, que es lloguen a empreses privades -sempre i quan es compleixin unes condicions preestablertes- per a la celebració de tornejos i campionats esportius internacionals, dels quals molts estan arrelats al municipi des de fa unes temporades. Touroperadors i empreses especialitzades són els qui principalment s’encarreguen dels tràmits que faciliten la seva recepció. Els propietaris d’hotels són els qui decideixen si volen allotjar-hi els grups de joves que hi participen. Es dona el cas d’amos d’hotels que opten per no fer-ho. Segons han confessat a elmalgratenc.cat, els perjudicis i danys materials que els causen les pernoctacions d’aquest model turístic són molt superiors als beneficis econòmics finalment obtinguts.

L’organització d’esdeveniments esportius d’aquestes característiques comporta obtenir una molt bona ocupació hotelera, amb gairebé un miler de joves esportistes usant instal·lacions municipals i rondant la zona turística. En moltes ocasions, i fora del horari estrictament dedicat a la pràctica de l’esport, alguns d’aquests joves han deixat una empremta qualificada de “desagradable” per a molts. Els afectats han lamentat el rastre que han anat deixat al seu pas. Posen com a exemple el tarannà poc respectuós mostrat en comerços, incivisme i consum excessiu d’alcohol.

El turisme esportiu és una aposta de futur a Malgrat de Mar, des d’on es treballa per a ostentar el segell que l’acreditaria com a destinació oficial. Una marca que, en cas d’obtenir-la, haurà de conviure amb la certificació de Destinació Turística Familiar, obtinguda l’any 2007.