dimarts, 23 de juliol del 2019

Sobre l'aigua a la Baixa Tordera 23/7/2019

#SabiesQuè la majoria de la població de la Conca de la Tordera, Selva Marítima i Alt Maresme, creu que l'aigua que consumeix ve i depèn dels embassaments? No dels aqüífers de la Tordera? Encara avui es pot escoltar aquí el típic "on ha de ploure és a les capçaleres dels pantans"

Aqualia compta amb 12 pous que extreuen 1.300 milions de litres d’aigua anuals per abastar a Tordera. #radio #tordera #empresa

Aqualia compta amb 12 pous que extreuen 1.300 milions de litres d’aigua anuals per abastar a Tordera
Ràdio Tordera 23/7/2019


#SabiesQue l'ACA només declara situació d sequera (que en realitat és sobreexplotació dels recursos) al territori abastit per la Tordera si baixen els nivells dels embassaments i perilla l'abastament a l'AMB? Els nivells dels aqüífers i el cabal ecològic de la Tordera ni importa


#SabiesQue la dessaladora d la Tordera (incloent ampliació i canonada ATLL fins a Cardedeu) funciona i produeix segons es declara situació de sequera i per abastir l'AMB? No per al territori/conca que ocupa/trinxa o per alliberar el Ter (és una estafa, la propera ampliació també)


#SabiesQue ningú, NINGÚ, coneix el volum total i real d'aigua que s'extreu dels aqüífers de la Tordera? I que ni es coneix el nombre d'usuaris abastits (conca Tordera, Selva Marítima i Alt Maresme) a 1 regió deficitària que arriba a multiplicar x5 (o +) la seva població estival?


#SabiesQue tota l'aigua tractada aigües avall de Tordera (Selva Marítima i Alt Maresme, incloent municipis riberencs, que representa més del 70% de l'extreta de l'aqüífer del delta) s'aboca al mar via emissaris en comptes de retornar al sistema? En ocasions incomplint promeses?


#SabiesQue l'ACA, lluny d complir/executar els projectes d retorn al sistema d l'aigua tractada (amb l'excusa d manca de pressupost), vol pressupostar i executar la renovació i/o ampliació dels emissaris submarins que l'aboquen al mar? Incloent aquells que eren d'ús "provisional"


Seguiu la cadena
👇
Sense prioritzar i resoldre el tema cabdal de l'aigua al delta de la Tordera, la resta de temes (morforregeneracions, platges, biodiversitat, usos,...) és inútil. Seguiu parlant de canvi climàtic, educació ambiental, neteges, fulletons, sortides, trobades,...
😏


Veure també...

Sobre la presentació del nou impuls per a la Taula del Delta de la Tordera del dimecres 17/7/2019