dijous, 4 de juliol del 2019

Sobre l'incompliment del cabal ecològic a la Tordera i l'engany de la dessaladora de Blanes 3-4/7/2019

Així doncs, què ? Parlem ja del cabal ecològic de la Tordera? (Tema prioritari a aquest espai protegit ZEC XN2000 junt a reculada de motes, morforregeneració del delta i ordenació d'usos). Ja no corre l'aigua ni a l'alçada del nucli urbà de Tordera...

O continuem enganyant al personal dient-los que la solució i la recuperació ecològica del riu és fer passejos fluvials enjardinats i amb carril bici, organitzar curses i portar als nens a passar l'estona i dir-lis que als aiguamolls de l'Empordà és on estan els animalons?😏


No ens estem prenent amb la importància que mereix l'incompliment constant del cabal ecològic del riu Tordera. Extraccions industrials, recs de pous sense declarar, i una dessaladora a mig (si arriba) gas. Fins quan ?

Benvolgut Com va dir l'HC. recentment “Redactarem el projecte per ampliar la dessalinitzadora de la Tordera. És un projecte molt important amb una inversió de 250 M€”

En respuesta a  
Gràcies per la resposta. Però l'actual dessaladora i la seva ampliació ja feta també era per reduïr ús del riu i no ha estat així (podeu enllaçar alguna gràfica del % treball darrers 10 anys?). Per quins motius no treballa al 100% de la seva capacitat?

Per abastis a l'AMB, reduir el volum d'aigua derivada del Ter, i "només en cas de sequera" o quan baixi el nivell dels pantans (res a veure amb el consum d'aigua dels aqüífers de la Tordera ni amb els cabals de manteniment d'aquest espai XN2000). I a costa del delta d la Tordera.

Què fa i què farà per garantir els cabals de manteniment a la Tordera? Quines mesures compensatòries realitzarà al delta de la Tordera a conseqüència del seu ús com a pati del darrera de l'AMB i del Ter? Què diu la Taula de la Tordera? Gràcies.

Per què no s'explica que la planta de Blanes no està al servei del territori que ocupa? I que el seu funcinament (actual, sense necessitar la 'tant important' ampliació) és mínim o inexistent tot i assecar-se completament la Tordera ZEC XN2000? Gràcies
Bones , es pot conèixer la producció durant aquests primers mesos de 2019? O si produeixen i en quin % de la seva capacitat? Gràcies. I està previst incrementar la producció (o posar en funcionament) a la de la Tordera per garantir el cabal ecològic del riu XN2000?
Evolució de la producció d'aigua a través de les plantes catalanes ( i ) entre 2006 i 2018.

Frisant per veure com s'ho fan enguany per garantir el cabal ecològic a la Tordera (ZEC XN2000)

Em pregunten per privat si enguany és el primer any que s'ha de mantenir un cabal ecològic a la Tordera... NO, era a partir de l'any passat (2018) en ser ZEC XN2000...


A esquenes de la Taula de la Tordera, a costa de la Tordera (seca) i ignorant el territori afectat, les seves necessitats reals i els seus espais naturals. Però tranquis, Barna no patirà per manca d'aigua i als del Ter els continuaran enganyant (no funciona ara, ho farà llavors?)
.: “Redactarem el projecte per ampliar la dessalinitzadora de la Tordera, donant compliment als acords de la Taula del Ter perquè permetrà treure menys aigua del riu. És un projecte molt important que en total suposarà una inversió de 250 meur”