dilluns, 28 d’octubre del 2019

NO es pot caçar ni fer servir armes de foc dins o en direcció al riu Tordera 28/10/2019

Ho torno a preguntar per sisena vegada, no entenc la manca de resposta clara i no estic qüestionant l'activitat (si segueix normativa) Es pot caçar dins la llera, dins, de la Tordera (ZEC XN2000)?

https://twitter.com/XavierRomeraC/status/1183357021707522049


Moltes gràcies per la resposta en privat
👇
. Ara que queda clar que NO es pot caçar ni fer servir armes de foc dins o en direcció al riu Tordera, i que us he comunicat els llocs on es fa cada dia hàbil (a petició vostra), entenc que ja no es tornarà a caçar dins el riu, doncs.

Agents Rurals:

Bona tarda,
Aquestes zones de seguretat estan definides a la Llei de caça 1/1970, per garantir l'adequada protecció de les persones i els seus béns davant les activitats cinegètiques.
En aquestes zones està prohibida la utilització d'armes de foc o la caça; tampoc està permès disparar en direcció a aquestes zones, sempre que els caçadors no es trobin a una distància més gran que la que puguin assolir els projectils o que la configuració del terreny impedeixi arribar a la zona de seguretat
Títol II, article 13.
https://boe.es/buscar/doc.php?id=BOE-A-1970-369
Gràcies i disculpeu el retard.

https://www.boe.es/eli/es/l/1970/04/04/1

Artículo 13. Zonas de seguridad.

1. Son Zonas de seguridad, a los efectos de esta Ley, aquellas en las cuales deben adoptarse medidas precautorias especiales encaminadas a garantizar la adecuada protección de las personas y sus bienes.

2. Se considerarán Zonas de seguridad las vías y caminos de uso público, las vías pecuarias, las vías férreas, las aguas públicas, incluidos sus cauces y márgenes, los canales navegables, los núcleos urbanos y rurales y las zonas habitadas y sus proximidades. Tendrán análoga consideración las villas, jardines, parques destinados al uso público, los recintos deportivos y cualquier otro lugar que sea declarado como tal en razón a lo previsto en el número anterior del presente artículo.

3. Reglamentariamente se prohibirá o condicionará, según los casos, el uso de armas de caza en las Zonas de seguridad y en los lugares en que su ejercicio pueda perjudicar al ganado o a su normal pastoreo.


- Moltes gràcies per la resposta en privat. Com us podeu imaginar, ara la pregunta obligada és per què es caça, doncs, cada dia hàbil dins la llera del riu Tordera incomplint la normativa? i, per extensió, per què no fa res al respecte ni Agents Rurals ni Departament d'Agricultura? Moltes gràcies -


Bona tarda de nou, per comunicar una incidència contacteu amb Agents Rurals a través del 112 o del telèfon 935617000 per una millor atenció. Igualment, passem la informació a l'àrea bàsica corresponent.  Necessitaríem el municipi i  un telèfon de contacte. Gràcies


- Resposta -


Ho transmetem als agents. Gràcies