dimecres, 4 de desembre del 2019

Publicació de la nova edició del Manual dels hàbitats: Volum IIa, 1 Ambients litorals i salins. Hàbitats terrestres (edició revisada 2018). 3/12/2019 Territori i Sostenibilitat


Publicació de la nova edició del Manual dels hàbitats: Volum IIa, 1 Ambients litorals i salins. Hàbitats terrestres (edició revisada 2018)
Territori i Sostenibilitat 3/12/2019

En aquesta edició del Volum IIa 1 Ambients litorals i salins. Hàbitats terrestres s'han revisat i actualitzat els continguts dels hàbitats terrestres pel que fa a mapes i paràmetres indicadors de l'interès de conservació, s'ha incorporat la correspondència amb la nova classificació europea EUNIS i també, s'han afegit els hàbitats observats o descrits en aquests últims anys.

Els Manuals d’hàbitats estan pensats per interpretar teòricament i poder identificar fàcilment en la pràctica els hàbitats de Catalunya. Comprenen una sèrie de fitxes, corresponents cadascuna a un hàbitat, ordenades i distribuïdes en apartats coincidents amb els subgrups de primer i segon nivell de la classificació CORINE.

El nivell 1 de la classificació d’hàbitats CORINE (1. Ambients litorals i salins) inclou hàbitats de naturalesa terrestre, litoral i marina. Amb la millora en el coneixement d’aquests hàbitats  s’ha considerat convenient dividir la informació continguda en el volum original (Volum II: 1 Ambients litorals i salins) en tres nous volums:


  • Volum IIa 1 Ambients litorals i salins. Hàbitats terrestres (2019)
  • Volum IIb 1 Ambients litorals i salins. Hàbitats litorals (títol original: Manual dels hàbitats litorals de Catalunya, publicat el 2014)
  • Volum  IIc 1 Ambients litorals i salins. Hàbitats marins (en projecte)


Cada fitxa presenta, de manera molt sintètica, les característiques més rellevants de l'hàbitat (aspecte, ecologia general, component biòtic, paràmetres d'interès de conservació...). A més, porta algunes figures il·lustratives i, en la majoria de casos, un petit mapa de distribució.

Amb la segona edició d’aquest volum, es donen per tancades les publicacions impreses d’aquesta col·lecció del Manual dels hàbitats de Catalunya. Les futures actualitzacions es faran directament sobre les versions en digital.

Ambients litorals i salins. Hàbitats terrestres (2019) pdf [28,27 MB]

Consulteu els manuals i documents sobre hàbitats terrestres