dilluns, 2 de desembre del 2019

S'ha publicat la Llista dels hàbitats marins de Catalunya 2/12/2019 Enric Ballesteros. Centre d’Estudis Avançats de Blanes – CSIC

S'ha publicat la Llista dels hàbitats marins de Catalunya
Departament de Territori i Sostenibilitat 2/12/2019

La Llista identifica i classifica 297 hàbitats marins a Catalunya i esdevé un pas essencial previ als treballs de cartografia marina i una contribució més al coneixement de la biodiversitat marina de les nostres aigües. Inclou també la correspondència entre diferents classificacions d’hàbitats (LPRE, nivell EUNIS, CORINE i HIC).


L'elaboració d’aquest catàleg ha estat possible perquè actualment es disposa de coneixements molt superiors sobre els hàbitats marins als que es tenien quan es va redactar el volum II del Manual dels hàbitats de Catalunya, que incloïa una primera classificació, fet que ha permès establir una llista actualitzada dels hàbitats marins de Catalunya més ajustada a la realitat.

El coneixement amb detall dels hàbitats marins i la seva cartografia són encara una assignatura pendent a Catalunya, entre altres coses per les dificultats inherents d’accés i estudi del medi marí, que condiciona, sens dubte, l’obtenció d’informació.

Més informació.

Llista dels hàbitats marins (PDF interactiu) [6,12 MB]



Enric Ballesteros
Centre d’Estudis Avançats de Blanes – CSIC