dimecres, 19 de març del 2008

Algunes notícies per llegir 18-19/3/08...

Sobre la residència de malalts mentals a la platja de la Pomereda (Malgrat de Mar)...


Maresme. Malgrat busca el consens per emplaçar una nova residència de malalts mentals
El Punt 18.03.2008 TERESA MÁRQUEZ

Maresme. El govern de Malgrat s'empara en el silenci

(...)

«Es tracta d'aixecar una residència en un solar a prop del camp de futbol, a la zona de les fàbriques de Malgrat, a tocar de la platja, que tot i no ser al centre del municipi sí que és prou a prop perquè els residents puguin accedir-hi.» El president de la Comunitat Terapèutica del Maresme i també alcalde de Palafolls, Valentí Agustí (PSC), explica que fa temps que l'entitat busca una sortida a la demanda de places que té d'arreu de la comarca. «L'edifici de nova planta tindrà capacitat per a quaranta llits i assumirà, en un principi, els llits que ja s'ofereixen al centre que la comunitat té al carrer Passada», explica Agustí. Segons assenyala el president de la comunitat, la residència ha de donar sortida a «aquelles persones amb una malaltia mental crònica i controlada que necessiten un lloc on viure».

(…)


Sobre el gasoducte Martorell-Figueres...

19 municipis i 38 milions d'euros
Diari de Girona 19/3/08

El tram gironí del nou gasoducte entre Martorell i Figueres, que permetrà solucionar els problemes de subministrament d'aquest recurs que té la demarcació, passarà per dinou municipis de la demarcació i costarà 38 milions d'euros (MEUR). Així es recull al projecte constructiu que l'empresa Enagas, que s'encarregarà de construir-lo, ha fet arribar al Ministeri d'Indústria, i que ara s'ha tret a exposició pública.

La intenció és que aquest gasoducte estigui llest l'any vinent i serveixi de porta d'entrada per a la interconnexió del gas amb l'estat francès. El nou gasoducte enllaçarà les comarques gironines amb la xarxa de transport espanyola, i l'estat ressalta que permetrà garantir la qualitat del subministrament d'aquest recurs. De fet, el secretari d'estat d'Energia, Ignasi Nieto, ja va indicar en una visita a Girona que actualment la demarcació disposa d'una infraestructura de canalització «molt dèbil».

(...)

El nou gasoducte vindrà del que actualment uneix les ciutats de Barcelona, Bilbao i València. A les comarques gironines, el ramal comença al terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu (Selva), des d'on la canalització arriba procedent de Castellví de Rosanes (Baix Llobregat). Després, el gasoducte entra al terme d'Hostalric (Selva) seguint la traça en paral·lel del riu Tordera i s'endinsa al de Fogars de la Selva (Selva), on creua el riu.

A partir d'aquí, i fins arribar a Avinyonet de Puigventós (Alt Empordà), el gasoducte passa per quinze termes municipals. A la Selva, la traça passa per Maçanet de la Selva, Sils, Caldes de Malavella, Vilobí d'Onyar i Riudellots de la Selva. Al Gironès, passa per Aiguaviva, Vilablareix, Bescanó, Salt i Sant Gregori. Al Pla de l'Estany, discorre per Palol de Revardit, Cornellà del Terri i Vilademuls. Finalment, a l'Alt Empordà, passa per Pontós i Borrassà fins a arribar a Avinyonet de Puigventós.

(...)



Sobre l’aigua... Houston tenim un problema…

Sequera:una oportunitat per al canvi.
El Periódico 16/3/08. Narcís Prat

L´ACA admet que l´aigua per als regants «és insuficient» però no aporta cap solució
Diari de Girona 19/3/08

I la solidaritat amb Girona i els regants del Ter?
Diari de Girona 19/3/08. EDITORIAL



Sobre Pinya de Rosa...

Marimurtra s'ofereix per gestionar el jardí Pinya de Rosa i potenciar-lo turísticament
Diari de Girona 19/3/08