dimarts, 4 de març del 2008

NOTA DE PREMSA... Càmping La Tordera

NOTA DE PREMSA

Càmping La Tordera dissenya i incorpora un sistema de control per al consum d’aigua dels seus clients en les dutxes.


La temporada 2006, Càmping La Tordera va dissenyar, conjuntament amb les empreses Comercial Elèctrica Blanes, Thelis Unixdata i Circontrol, un sistema de control de consum mitjançant targetes electròniques a les dutxes dels edificis sanitaris.

L’empresa, preocupada des de fa temps per la situació de manca d’aigua que afecta a la conca de La Tordera va idear aquest sistema amb una inversió final de 45.779,32 €.

Aquesta actuació, va estar acompanyada d’una remodelació total de les àrees sanitàries, així com de la instal·lació de panells solars per a la calefacció d’aigua calenta sanitària amb una inversió de 103.857,84 €.

Actualment, el consum màxim per dutxa és de 45 litres per dutxa, quan el consum recomanat està entre 45 i 80 litres. La possibilitat de regular el consum dels clients garanteix un correcte ús del recurs..

A hores d’ara, encara no és pot fer una anàlisi comparativa del consum però l’empresa és conscient de la millora que aquesta actuació pot generar en l’estalvi d’aigua.

Tot i la manca de subvencions per a les inversions d’estalvi d’aigua i la dificultat d’amortitzar-la si tenim en compte el preu de l’aigua i les polítiques d’incentivació mitjançant rebaixes en el preu per reducció de consum, l’empresa va decidir tirar-la endavant conscients de la necessitat de col·laborar en mesures per evitar la sobreexplotació dels aqüifers.

L’empresa, no obstant, vol agrair la col·laboració de la Direcció General de Turisme, mitjançant la subvenció d’altres actuacions en el càmping mitjançant la línia de finançament del PLADETUR.


Camí de La Tordera, sn – 08380 Malgrat de Mar – El Maresme
Tel. 937.612.778 – Fax. 937.655.551 – camping@latordera.com
B-60745775