dimarts, 4 de març del 2008

Opinió i Demanda de signatures... Sobre la cacera

Cartutxos surant a l’estany de Can Torrent (Tordera)
.

Podeu accedir aquí...

http://natura-selva.blogspot.com/2008/03/signatures-anti-cacera.html

Recentment, i degut a la nova “Ley de Patrimonio Natural y Biodiversidad” , el col·lectiu de caçadors s’ha manifestat i ha llençat una campanya, injustificada, de declaracions i pressions en contra...

http://www.fecaza.com/manifestacion/manifestacion.htm

Podeu ampliar l’informació aquí...

http://www-org.lavanguardia.es/premium/pdf/PdfShow?p_action=showpdf&p_id=68464362&p_data=20080302

Sobre l’ús de perdigons de plom i la caça. Enquesta a El País.com


És un dret de tothom opinar i posicionar-se respecte aquests fets, faltaria més!!! Però sobta molt que un col·lectiu expressi públicament la seva voluntat de menysprear les normes quan aquestes no li són favorables, i recolzant-se en mentides i desqualificacions sense sentit.

Només per posar un petit exemple que ens afecta de manera molt directa... “teòricament” no es permet caçar al riu Tordera i estanys ...

ES CAÇA AL RIU TORDERA AMB TOTAL IMPUNITAT. Només cal recórrer el riu qualsevol dia hàbil de cacera i comprovar com els gossos campen lliurament, com els trets són constants, i com cauen els perdigons sobre l’aigua i la fullaraca (un soroll molt peculiar, tots els que visitem el riu l’hem escoltat i ens hem cobert el cap per reflex).

NO HI HA CONTROL PER PART DE LES ADMINISTRACIONS. I em sap molt greu dir-ho, però el riu Tordera està oblidat i deixat... i molt!!! De qui és la culpa?

NOMÉS S’HA PROTEGIT LA LLERA DEL RIU I UNS POCS ESTANYS amb la Xarxa Natura 2000. Malgrat això, i que representa “una petita part” de tot el territori, cap administració competent fa res per evitar aquesta situació.

EL COL·LECTIU DE CAÇADORS NO RESPECTA LES NORMES, malgrat siguin informats i avisats. No es conformen amb el 99% del territori, “exigeixen” el 100%.

JA NO COLA QUE “ELLS” SIGUIN ELS DEFENSORS DE LA NATURA, els fets diuen “sempre” tot el contrari, i és molt diferent ser caçador (que potser hi ha 3 o 4 com a molt) que ser “escopetero”. Qualsevol que coneix mínimament aquesta activitat, i la respecta, ho entenc.

NO ES PROHIBEIX LA CAÇA, ... a on es diu? Només es regula, i de manera molt “suau” si ho comparem amb la resta de països de la Unió Europea.

ÉS UNA EXIGÈNCIA EUROPEA IMPEDIR L’ÚS DEL PLOM EN ZONES HUMIDES. Ningú ho nega, ningú diu que no sigui perjudicial, ni tan sols el col·lectiu de caçadors, però... què volen?

EL RIU TORDERA I ELS ESTANYS SÓN ZONES HUMIDES. Algú ho pot posar en dubte? Per algun motiu pertany a la XN2000, no?

L’INCOMPLIMENT DE LA NORMATIVA VA EN CONTRA DEL PROPI COL·LECTIU. És evident, cada vegada hi ha menys zones humides i naturals en general, per diferents motius (infrastructures, urbanització, polígons industrials, i un llarg etc.) però... Què fa aquest col·lectiu per impedir-ho? Algú a escoltat alguna vegada a un “escopetero” queixar-se per aquestes coses? En comptes d’això, cacen als pocs espais que “teòricament” es protegeixen.

AH! L’ADMINISTRACIÓ LOCAL HO IGNORA, LA COMARCAL L’ESQUIVA, I L’AUTONÒMICA ES TREU DEL MIG. Trist però cert, o no posicionant-se, o no gestionant el territori, o no garantint el compliment de la normativa... però mai és culpa d’ells, oi?

Tot això és a nivell local, només, i la llista de infraccions i desgavells és molt llarga.

Això és anar contra la cacera?... jo opino que no.

Això és voler prohibir la cacera?... jo opino que no.

Això és tenir mania als caçadors?... jo opino que no.

Tothom ha de tenir cabuda... TOTHOM, però amb respecte mutu, les normes i Lleis són per regular i ordenar les coses, precisament perquè tothom estigui representat i respectat.

Trobo a faltar, i molt, duresa en complir les normes perquè... sense anar en contra de ningú... jo em trobo maltractat I TAMBÉ TINC DRETS I DEURES... COM TOTHOM.

Trobo a faltar implicació de la gent, no diguem ja de les administracions QUE TAMBÉ EM REPRESENTEN.

Trobo a faltar, i molt, sentit comú i respecte per part dels que NOMÉS MESUREN LA VIDA EN CALERS... O VOTS.

Per tot això... benvinguda tota iniciativa que posi sobre la taula aquesta situació INJUSTA I CONSENTIDA, i animo a tothom a signar. NO PERQUÈ ESTIGUI EN CONTRA DE LA CACERA,... PERQUÈ VOL QUE TOTHOM ES RESPECTI INDEPENDENTMENT DELS INTERESSOS ECONÒMICS O PROFESIONALS DE CADASCÚ.

Tinc el dret, i la llei m’empara, a gaudir d’unes zones humides protegides i respectades... i això no te res a veure amb calers o vots... vés per on!!!

I una pregunta... Es queixen perquè a partir d’ara compliran la Llei?