dijous, 10 d’abril del 2008

Algunes notícies més per llegir 9 i 10/4/08...

Blanes confia tenir sorra a s'Abanell al juny perquè els estudis ho veuen viable
Diari de Girona 9/4/08

Ajuntaments de la Costa Brava ja usen aigua de les depuradores
Diari de Girona 9/4/08

Red Eléctrica entrega dilluns el projecte de MAT entre Bescanó i Santa Llogaia
Diari de Girona 10/4/08

Maçanet desenvoluparà una nova zona industrial al sector de la factoria Trety
El polígon tindrà 250.000 metres quadrats
Diari de Girona 10/4/08

L´alcalde de Lloret insta els hotelers a utilitzar aigua de mar per a les piscines
Diari de Girona 10/4/08

32 milions per recuperar pous i preparar ports
El Punt 09.04.2008 EMILI AGULLÓ

El Consell de Govern de la Generalitat va aprovar ahir inversions per un import de 32,4 milions destinades a recuperar pous arreu de Catalunya –sobretot a Tarragona, a les conques del Ter, la Muga, el Fluvià i la Tordera o al Vallès– i preparar les infraestructures dels ports de Tarragona i Barcelona per a la càrrega i la descàrrega dels vaixells que transportaran aigua per a la xarxa d'ATL.


Unió de Pagesos engega la via de les mobilitzacions per l'aigua
El Punt 09.04.2008 EVA POMARES

«BAIXA CONFLICTIVITAT» UP «no entén» com en el pla d'extraccions del 2007 es diu que «sobren» 4,7 hm³ d'aigua dels aqüífers. Considera «intolerable» que es qualifiqui diferents conques catalanes no sols pels nivells dels aqüífers, sinó també per la possible resposta social a un transvasament. «Mentre la Tordera hi figura com a sobreexplotat i d'alta conflictivitat social, el Francolí també es declara sobreexplotat a la zona litoral, però s'hi afegeix que hi ha una baixa conflictivitat.

Dels golfistes als agricultors
El Punt 09.04.2008 A.V.
La majoria de les aigües depurades a les comarques gironines s'aboquen a les rieres, rius o directament al mar. Però, malgrat això, cada cop hi ha més consciència i necessitat de reaprofitar aquesta aigua tractada. El que va començar regant camps de golf, al principi dels anys noranta, actualment ja s'ha ampliat a altres sectors, com ara els serveis municipals, la millora de l'entorn o el reg agrícola. Per exemple es preveu regar els camps del Baix Ter amb aigua depurada de Palamós i l'Escala.
La Generalitat vol tenir enllestida el maig, quan comença la temporada de reg, la canonada per portar aigua de les depuradores de Palamós i l'Escala als regants del Baix Ter, que actualment no en reben ni una gota per l'actual situació de sequera. I no es descarta poder ampliar aquest servei a les depuradores de Girona i Torroella de Montgrí. Actualment, una part de l'aigua tractada a les depuradores de Blanes, Castell i Platja d'Aro, i Colera ja serveix per al reg agrícola.
.
.
L'entrevista que li han fet el 9/4/08 al matí a en Narcís Prat (Xarxa per una Nova Cultura de l'Aigua) a TV3...

http://www.tv3.cat/videos/361559