dimecres, 2 d’abril del 2008

Tordera instal•la plafons informatius a tots els seus espais protegits PEIN i XN2000 1/4/08




Aquesta setmana l’ajuntament ha iniciat la instal·lació dels plafons informatius als espais naturals protegits de Tordera amb les figures PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural) i XN2000 (Xarxa Natura 2000).

L’objectiu és delimitar aquests espais i donar-los a conèixer a la població, emmarcat en les inversions en ordenació dels usos públics i de difusió dels valors ambientals mitjançant plafons informatius i descriptius sobre el paisatge, els valors naturals, la fauna, la flora, la geologia, etc... i fer així accessible la informació a tots els visitants que s’acosten a aquests espais (amb actuacions destinades a aquells col·lectius amb minusvalia).

En total seran...

10 de grans dimensions a doble cara (plànol i característiques de l’espai), 1 a cada espai (estanys de Can Torrent, La Júlia i Cal Raba, Prats d’en Gai, Illa i braç esquerre del riu, Riu Tordera, Torrents de Sant Ou i de Vallmanya, i Parc Natural del Montnegre i Corredor), i ubicats als camins públics d’entrada principal.

3 pantalles de 2x1m amb l’informació transcrita amb Braille als espais més freqüentats.

i 25 rètols indicadors a aquells espais més freqüentats.

El pressupost total és de 36.638 Euros (en part subvencionat pel DMAH) i que respon a una reivindicació que s’arrossega de la legislatura anterior.
.

Aquests s’afegiran als de la Diputació de Barcelona que donaven informació sobre el Parc Natural del Montnegre i Corredor, i als antics de l’estany de Cal Raba, fins ara els únics espais senyalitzats.
.
.
Una molt bona notícia però que ha d’anar acompanyada d’altres mesures divulgatives i de gestió i manteniment del territori per tal d’evitar la degradació i la desconeixença per part de la població en general d’aquests espais naturals, només cal veure el que va passar anteriorment...
.