diumenge, 21 de setembre del 2008

FOTODENÚNCIA 21/9/08... Destrucció d’un refugi important per a les tortugues de rierol del tram final del riu Tordera

Els trams finals de les rieres de Mas Reixac (a Palafolls) i de Vallmanya (a Tordera) s’uneixen poc abans d’arribar al riu Tordera a l’alçada de les obres d’ampliació de l’EDAR de Tordera i del Polígon industrial de Palafolls.

Al tram final de la riera de Mas Reixac (poc abans d’unir-se a la de Vallmanya) hi aboquen les aigües les empreses del Polígon, i al tram final de la riera de Vallmanya hi aboca les aigües l’EDAR de Tordera.

Ara que el riu està totalment sec, i degut a que als trams finals d’aquestes dues rieres hi ha sempre aigua abundant... ara es concentren allà moltes tortugues de rierol (Mauremys leprosa), tant les establertes allà tot l’any com les del riu que s’hi refugien.
.

tram final de la riera de Vallmanya encara sense treballs de neteja i moviments de terres

.

Val la pena recordar també que la riera de Vallmanya està inclosa a la XN2000 dins de la denominació Riu i Estanys de Tordera, ja que tant aquesta com la de Sant Tou connecten els espais naturals (també XN2000) del riu Tordera i del Parc del Montnegre i Corredor.

Evidentment tot això ni importa ni es te en compte...

Aquests dies es fan treballs de neteja de la vegetació (canyes, bardisses, canyissars, petits arbres de ribera,...) i abundants moviments de terres amb maquinària pesada tant als voltants com a l’interior d’aquestes rieres...

.