dijous, 30 d’octubre del 2008

Notícia 30/10/08... La desclassificació de La Ferreria i la consulta de l´ARE. La Batllòria (Sant Celoni)


La desclassificació de La Ferreria i la consulta de l´ARE
La Vila digital 30/10/08

Davant la inoperativitat observada als grups municipals de CiU i el PSC-PSOE, des de la CUP vam utilitzar el ple de l´octubre per desencallar dos dels temes calents que hi ha actualment sobre la taula en matèria d´urbanisme: la Ferreria i l´ARE. D´una banda, vam presentar una moció en què instàvem l´ajuntament a sotmetre en el ple següent "la necessitat de classificar la zona de la Ferreria com a sòl no urbanitzable". La moció va ser aprovada, tot i que amb una certa recança per part de la resta de grups municipals, ja que no es va assegurar que fos en el ple següent si els treballs tècnics s´endarrerien.

La presència d´una vintena de veïns de la Batllòria disfressats de pagesos, aixecant pancartes amb el lema "Salvem les Ferreries", i amb la companyia d´un ànec, un conill, carabasses i castanyes, van reflectir el desig popular de preservar la Ferreria --una zona d´elevat interès natural, paisatgístic i històric a la llera de Tordera-- a partir de la seva reclassificació com a sòl no urbanitzable, per evitar que es construeixi un polígon industrial més en un poble, la Batllòria, que ja ara està rodejat per naus industrials.
.
El Pla Director de l'ARE de Sant Celoni preveu acabar els primers habitatges socials l'estiu del 2011
L’Actualitat del Baix Montseny 28/10/08

Els grups municipals es van reunir dimarts a l'Ajuntament de Sant Celoni amb el Director General d'Actuacions Estratègiques de la Generalitat, Joan Llor, i els redactors del projecte del Pla Director de l'ARE a Can Riera de l'Aigua. Segons l'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, l'Ajuntament havia demanat la reunió de treball per tenir un intercanvi amb els impulsors de l'ARE perquè els grups tinguessin la possibilitat de conèixer tècnicament el projecte. "Per poder opinar has de conèixer el projecte tal i com ha quedat", ha assenyalat Deulofeu com a rèplica a l'acusació formulada pel PSC la setmana passada en la que es posava sobre la taula que l'Ajuntament continuava treballant per l'ARE quan el Ple havia manifestat el seu rebuig al projecte.

La proposta presentada als regidors inclou un calendari dels passos a seguir per desenvolupar la zona de Can Riera de l'Aigua on es preveu que a l'estiu del 2011 ja estiguin finalitzats els primers habitatges de protecció oficial. L'aprovació definitiva del projecte es calcula per al març del 2009, un mes abans d'iniciar la constitució dels consorcis per executar-lo. En aquest sentit, la CUP va demanar dijous al Ple que la consulta popular se celebri el 14 de desembre. En el moment del tancament d'aquest setmanari el PSC ja havia manifestat la seva voluntat de donar suport a la proposta i CiU continuava negociant l'abast de la moció.

Després de la trobada, la CUP ha assegurat que "segons el que es va desprendre de la reunió, doncs, des del Departament es tiraran endavant les ARE independentment de la resposta popular". Deulofeu, però, ha volgut matisar l'afirmació, assenyalant que els representants de la Generalitat van dir que "és competència última del Conseller prendre una decisió" però que també van posar sobre la taula que pel què fa a Sant Celoni s'esperarà al resultat de la consulta abans de prendre la determinació.

Els representants del govern van apuntar, segons Deulofeu, que en un moment de cicle econòmic baix cal preparar-se per quan millori la situació i perquè el sòl públic estigui a punt per executar les obres. L'ARE de Can Riera preveu destinar una zona d'equipaments públics (en blau) integrada per l'escola Pallerola i la seva ampliació, el nou hospital, la residència i la masia de Can Riera de l'Aigua, que es rehabilitarà. Els habitatges (en rosa) es repartiran en 244 de lliures i 298 de protegits, amb aparcament soterrat, sistemes d'aprofitament energètic i amb de zones comunes "perquè la qualitat de l'urbanització sigui l'adequada, amb zones molt dignificades que estimulin a la gent a anar-hi", segons Deulofeu. També es deixarà lliure un corredor fluvial arran de la riera del Pertegàs.

L'alcalde de Sant Celoni va assegurar també que els tècnics van descartar l'afectació de la zona pel Plaseqtor, després que els estudis de Protecció Civil i de l'empresa Minuartia determinessin que no hi havia "cap risc més enllà del que ja té tot el municipi", assegura l'alcalde Deulofeu.