dijous, 30 d’octubre del 2008

Sobre la tala d’arbres al camí de les Aigües de Riells i Viabrea. L’actualitat del Baix Montseny 29/10/08

Veïns de Riells i Viabrea denuncien la tala de roures i alzines al camí de les Aigües
L’Actualitat del Baix Montseny 29/10/08


Veïns de Riells i Viabrea han denunciat que al camí de les Aigües, a l'alçada de la masia de Can Castells, han desaparegut entre tres i quatre roures i alzines sureres coincidint amb un seguit de treballs de neteja de la llera de la riera. Segons els veïns, es tractava d'uns arbres fermament arrelats que tenien un diàmetre que superava el mig metre.

El regidor de Medi Ambient, Manel Ortí, ha assenyalat que la tala dels arbres coincideix amb els treballs d'establiment de la franja de protecció perimetral. "Per un costat hi ha la normativa que marca una densitat màxima d'arbres i de l'altra a vegades sap greu tallar-los", explica el regidor, que remarca que si no es compleix amb el que marca la normativa es pot perdre la subvenció per a la construcció de les franges. Ortí també assenyala que alguns d'aquests arbres tallats estaven afectats de la base si bé reconeix que "potser se'n podien haver salvat un parell".

Un cop enllestida la franja perimetral, l'Ajuntament de Riells i Viabrea té el projecte de fer un passeig de ribera i ordenar l'espai. La voluntat, segons el regidor de Medi Ambient, Manel Ortí, és recuperar les rieres de Riells i Viabrea com a espai d'ús social.

Comentari extret de la noticia...

Pere Martinez said:

És curiós, sempre fan el que volen i mai passa res. No seria més fàcil i transparent que, abans d'actuar en algun lloc concret del poble, fent coses que saben no agraden, ho parlin amb els veins i es consensui.

És cert que hi ha normativa però no s'ha comlert a tot arreu del poble per igual. Hi han llocs que, un cop feta la neteja dels espais verds, no s'ha deixat tot segons normativa: distància mínima entre arbres, ... Per què al camí de les aigües que és un espai força gaudit per gent caminant s'ha de ser tan estricte?

Tot plegat, em resulta força curiós.