dimarts, 16 de desembre del 2008

Sobre l’ARE de Malgrat de Mar, 16/12/08...

CiU de Malgrat presenta al·legacions a la nova Àrea Residencial Estratègica
Diari de Maresme 16/12/08

El grup municipal de Convergència i Unió de Malgrat de Mar ha presentat aquest dilluns al·legacions a l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) que preveu construir 525 vivendes al sector d'Escultor Clarà del municipi.
.

.

Augment de la densitat

Entre d'altres argumentacions, la federació nacionalista considera desmesurat l'augment de la densitat de 42 a 60,5 habitatges per hectàrea, el que suposaria la construcció d'un total de 525 vivendes, 276 de les quals serien habitatges protegits.

Plantejament urbanístic

D'altra banda, segons informa Malgrat Confidencial, CiU assegura que l'Àrea Residencial Estratègica promoguda per la Generalitat trenca el plantejament urbanístic aprovat durant la tramitació del POUM, perquè no ha estat consensuada per les diferents formacions polítiques i sostreu al ple de l'Ajuntament la potestat d'ordenar el propi territori. Per la formació nacionalista, l'ARE també obvia el procés de participació ciutadana i no preveu els diferents serveis que s'haurien de construir, excepte el nou centre escolar ja previst al POUM. Per últim, CiU considera que aquest model d'ARE no representa cap avantatge per Malgrat de Mar i que "no resoldrà les necessitats locals d'habitatges assequible detectades al Pla Local d'Habitatge".

......................................................................

CiU de Malgrat de Mar presenta al·legacions contra l’ARE
Malgrat confidencial 16/12/08

El grup municipal de Convergència i Unió considera que l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) que es vol fer a Malgrat de Mar intenta imposar un model que no ha estat consensuat per les diferents formacions polítiques del municipi i que trenca el plantejament urbanístic aprovat durant la tramitació del POUM.

Segons CiU, “l’ARE sostreu al ple de l’Ajuntament la potestat d’ordenar el propi
territori i obvia el procés de participació ciutadana”.
També considera desmesurada la densitat d’habitatges que es vol fer. Dels 42 inicials es passa als 60,5 habitatges per hectàrea, la qual cosa suposarà la construcció d’un total de 525 vivendes.

Les al·legacions, que CiU ha presentat aquest dilluns, també assenyalen la manca de previsió dels diferents serveis que s’haurien de construir: socials, educatius i sanitaris i destaquen que l’únic que s’ha definit és el nou centre escolar, que ja estava previst al POUM. La formació acaba dient que l’ARE no representa cap avantatge per Malgrat de Mar i que “no resoldrà les necessitats locals d’habitatges assequible detectades al Pla Local d’Habitatge”.

L’Àrea Residencial Estratègica de Malgrat de Mar, impulsada des de la Generalitat va ser aprovada per la Comissió d’Urbanisme de Barcelona el passat mes de setembre.