dilluns, 30 de març del 2009

FOTODENÚNCIA 30/3/09... GUANYANT TERRENY AL RIU TORDERA

El riu Tordera és un espai “protegit” de la XN2000, des de la seva desembocadura fins a l’aiguabarreig amb la Riera d’Arbúcies.

Més concretament al seu pas pel municipi de Tordera, sota la figura de “protecció” LIC Riu i Estanys de Tordera, es troba tot el seu recorregut, l’illa i el braç esquerre del riu.

La seva llera, les ribes, les illes sorrenques, els herbassars, els tolls,... alberguen una fauna i flora que els han valgut aquest reconeixement i “protecció”, i al seu pas pel municipi no són poques les espècies d’aus que hi nidifiquen, les que fan servir el riu per alimentar-se durant la migració, els nombrosos amfibis que es reprodueixen als tolls, o les abundants tortugues de rierol.

Ens trobem en plena època de reproducció, tant d’amfibis com d’aus, i en plena migració prenupcial. No dir que fa unes setmanes les tortugues de rierol es van activar desprès de la seva hivernació i que ara, amb el mal temps d’aquests dies, es refugien entre la vegetació de les ribes i tolls a l’espera de dies més calorosos.

De lo que no tenia ni idea és que es podien abocar terres i treballar amb maquinària pesada, en aquest espai “protegit”, en aquesta època, sobre els ambients descrits, guanyant “altre cop” més metres al riu, i tot per... ¿Guanyar uns pocs aparcament més per a la Fira del Ram del proper cap de setmana?...
.

Això sí, els tolls ben drenats i sense aigua, no sigui que els torderencs vegin que al seu riu hi ha granotes, tortugues de rierol, cames llargues, martinets blancs,... o que els visitants es portin una imatge equivocada d’un riu que només ha de servir per evacuar l’aigua cap al mar, cada vegada més estret i canalitzat, això sí...

Al costat mateix, irònicament,...


Sento una vergonya aliena que no es pot explicar. No trobo com fer-ho.

2 comentaris:

ssr ha dit...

Una mostra més de la "sensibilitat" de les autoritats que hem triat: una vergonya.

Anònim ha dit...

això ha de ser denunciable! i si la Generalitat ho ha permès també cal denunciar-la.