dimarts, 31 de març del 2009

Sobre el clima. Servei Meteorològic de Catalunya

EL SERVEI METEOROLÒGIC DE CATALUNYA CONSTATA UN AUGMENT DE LA TEMPERATURA MITJANA DE L'AIRE DE 0,17 - 0,23 ºC/dècada DES DE 1950.

Enguany l’informe, a part d’actualitzar els resultats per a l’any 2008, inclou una anàlisi de la tendència de la temperatura de l’aire des de 1950 a tretze sèries climàtiques de Catalunya. BUTLLETÍ ANUAL D’INDICADORS CLIMÀTICS. ANY 2008


DISPONIBLE EL BUTLLETÍ CLIMÀTIC MENSUAL. FEBRER 2009.

Termomètricament, el mes ha resultat normal a la major part de Catalunya, si bé ha estat fred a la costa Brava, a les parts més elevades del Pirineu occidental, als Ports, a les muntanyes de Prades i a la zona a cavall entre les comarques de l’Anoia i la Conca de Barberà. Contràriament, ha resultat càlid a la Cerdanya, al litoral Central, a àmplies zones del Priorat i la Ribera d’Ebre i a punts de la Catalunya central. Pluviomètricament, ha estat un mes sec a gran part del Principat, tret del litoral nord de Barcelona, la costa Brava, la serralada pirinenca i prepirinenca, i a punts de l’interior de la depressió Central, on ha estat normal o plujós. El febrer ha estat lleugerament ventós.


DISPONIBLE L'AVANÇ DEL BUTLLETÍ CLIMÀTIC ESTACIONAL. HIVERN 2008-2009.

Termomètricament, l’hivern ha resultat normal a la major part de Catalunya, si bé ha estat fred al quadrant sud-occidental del país, a la Costa Brava, a les parts més elevades del Pirineu, i a la zona a cavall entre les comarques de l’Anoia i la Conca de Barberà. Per contra, ha resultat càlid al litoral nord de la demarcació de Tarragona, a la plana de Vic, a la Serralada del Montsec i a punts de les comarques del Barcelonès, del Pla d’Urgell, del Solsonès i de l’Urgell. Pluviomètricament, ha estat normal o plujós, a gran part del Principat, i fins i tot molt plujós a punts de l’Alt Empordà i el Maresme. En canvi, ha resultat sec a gran part del Pirineu Central i el Prepirineu Occidental, a les terres de ponent i al tram final de l’Ebre.