dissabte, 10 d’octubre del 2009

Algunes notícies més per llegir 9/10/09...

El Maresme tanca una de les millors campanyes d'incendis, tot i les males expectatives inicials
Diari Maresme 9/10/09

Aquest dijous, 8 d'octubre, s'ha celebrat una reunió de coordinació entre els diferents cossos i administracions responsables de la campanya d'incendis al Maresme i Vallès Oriental que, enguany, s'ha tancat amb èxit, malgrat les males expectatives ambientals previstes.

Assistents

La reunió de coordinació va comptar amb representants dels Bombers, Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), Agents Rurals, Mossos d'Esquadra, Pla de Prevenció d'Incendis de la Diputació de Barcelona, Consell Comarcal del Maresme i Parcs Naturals del Maresme i el Vallès Oriental.

Campanya dura

Segons informen les ADF, tot i ser una campanya "molt dura" en quan a pèrdues humanes a Catalunya - diuen recordant la mort de 7 bombers -, i amb múltiples situacions d'alt risc d'incendi forestal, a l'àmbit de la Serralada al Maresme i Vallès Oriental "només s'han cremat 10 Hectàrees", informen.

Èxit de la campanya

També afegeixen que aquest èxit destaca la coordinació entre els diferents cossos i administracions responsables dels incendis, que enguany han de celebrar els 10 anys de coordinadores (2000-2009), i "especialment la feina que fan els 360 voluntaris de les 10 Agrupacions de Defensa Forestal d'aquest territori i la seva Federació".

Dades i estalvi

En aquest sentit, durant la campanya que ara es tanca, els voluntaris de les ADF han controlat 30.228 Hectàrees de massa forestal, han fet 13.215 hores de vigilància, 302 hores d'extinció, han participat en 69 incendis i conats d'incendis; i els seus vehicles han recorregut 41.632 km, en el seu conjunt. En total, segons les estimacions econòmiques, la feina del voluntariat de les ADF ha comportat un estalvi de més de 210.000 euros per a les administracions.


.....................................

No es detecten taques de gasoil a la zona de Mataró on es va enfonsar el vaixell pendent de reflotar
Diari Maresme 9/10/09

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) ha informat aquest divendres que ja no es detecten taques de gasoil a la zona de Mataró on es va enfonsar dissabte passat una embarcació. Es preveu que les tasques de reflotament de la nau es facin aquest cap de setmana.

Fase d'alerta

Segons el Cecat, tampoc hi ha taques a la zona costanera propera al lloc de l'enfonsament. El Pla Especial d'Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya (Camcat) ha passat a la fase d'alerta fins que es procedeixi a reflotar el vaixell enfonsat. En principi estava previst fer aquesta actuació avui divendres però, ara, segons les darreres informacions, Sasemar preveu que el reflotament es faci efectiu aquest dissabte, 10 d'octubre.

Sense contaminació

Actualment la nau enfonsada no té cap mena de fuita, "amb la qual cosa ja no suposa un risc potencial de contaminació", asseguren les mateixes fonts. També, el Cecat ha informat que els resultats preliminars de les mostres que es van agafar el passat dimecres, 7 d'octubre, en el tram costaner entre el Callao i Sant Simó - per encàrrec de l'Agència Catalana de l'Aigua - "són del tot normals", conclouen.

Notícies relacionades:

La taca de gasoil arriba diluïda a la platja de Llavaneres

Llavaneres prepara un dispositiu d'emergències davant la possible arribada de la taca de gasoil

Activen novament el Pla d'emergències per l'aparició de noves taques de gasoil a Mataró i Llavaneres

................................

ERC rebutja l'augment del peatge a l'autopista C-32 anunciat pel Conseller Nadal
Diari Maresme 9/10/09

Esquerra de Tordera rebutja l'augment d'un 30% del peatge a la C-32, a Sant Genís de Palafolls, en finalitzar les obres de prolongació d'aquesta autopista al pas per la Tordera, tal i com va anunciar recentment el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.

Peatges

Segons els republicans, aquest augment "és inacceptable en tots els casos". Per Esquerra "l'ofec dels peatges al Maresme fa massa dècades que dura i la condemna permanent a què sotmet a la ciutadania de l'Alt Maresme, amb un peatge abusiu i una N-II inútil, no pot perllongar-se per més temps".

Acords

També, els membres d'ERC a Tordera consideren que aquest augment anunciat pel Conseller Nadal "és un incompliment dels acords assolits amb el territori per la prolongació de la C-32, és un fre a l'economia de la zona i va en contra dels acords de reducció de peatges subscrits al Consell Comarcal del Maresme i al Parlament de Catalunya", conclouen.

Notícies relacionades:

Endarrereixen dos anys més l'inici del desdoblament de la carretera N-II entre Tordera i Maçanet

Ens prenen el pèl amb el peatge de la C-32