dissabte, 27 de març del 2010

Denuncien agressions a la llera de la Tordera a Gualba i Sant Celoni per les obres d'ATLL. L’Actualitat del Baix Montseny 25/3/10

Denuncien agressions a la llera de la Tordera a Gualba i Sant Celoni per les obres d'ATLL
L’Actualitat del Baix Montseny 25/3/10

Ambientalistes i entitats de defensa del medi han denunciat les diverses agressions que s'estan produint a la llera de la Tordera amb les obres de construcció de la connexió de la dessaladora de Blanes amb la planta d'Aigües Ter-Llobregat que està situada a Cardedeu. Entre les agressions detectades, han denunciat, com a més remarcables, la destrucció d'un punt d'anellament de blauets al terme municipal de Gualba. Aquest era un tram del riu Tordera a on l'Observatori de la Tordera hi feia seguiments periòdics amb bioindicadors des de feia 11 anys.
.
D'altra banda, la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny també ha denunciat la tala d'un gran àlber a l'alçada de San Pàmies, que es trobava situat al terme municipal de Sant Celoni. Segons la Coordinadora, l'àlber tenia unes mides considerables i era un dels exemplars d'aquesta espècie de majors dimensions que es conservava al municipi de Sant Celoni.
.
A més, han assenyalat, el tram de riu on es trobava l'exemplar, la vegetació formava un bosc de ribera amb altres espècies pròpies d'aquests ambients com pollancres, salzes i verns, i alguns plàtans de grans dimensions que també han estat talats per passar-hi els conductes.
.
Les obres de construcció de la connexió de la dessaladora de Blanes fins a Cardedeu travessen diversos municipis del Baix Montseny, amb diverses afectacions per l'obra.