diumenge, 18 d’abril del 2010

ELS BOSCOS DEL MARESME NECESSITEN 16 MILIONS D’EUROS PER RECUPERAR LA NORMALITAT DESPRÉS DE LA NEVADA DEL 8 DE MARÇ. Ràdio Tordera 16/4/10

ELS BOSCOS DEL MARESME NECESSITEN 16 MILIONS D’EUROS PER RECUPERAR LA NORMALITAT DESPRÉS DE LA NEVADA DEL 8 DE MARÇ.
Ràdio Tordera 16/4/10
.

.
Les associacions de defensa forestals del Maresme reclamen una sèrie d’actuacions urgents per arribar al 15 de juny, amb els boscos en condicions. En cas contrari, el risc d’incendi forestal augmentarà de manera notable. Oriol Bassa, portaveu de la Federació d’ADF’s, ha explicat que en dos mesos s’ha d’obrir la xarxa de camins que ara està bloquejada per arbres caiguts, s’han d’eliminar els arbres i branques caigudes de les franges de protecció d’incendis i s’han de netejar els perímetres.
.

Bassa considera que la inversió que necessiten els boscos del Maresme és de 16 milions d’euros.
.
Segons Bassa, el mal estat dels boscos augmenta el risc de plagues i malalties als arbres. Si augmenten les plagues, “encara perdrem més arbres”.
.
Les ADF’s també proposen, encara que no té caràcter prioritari, adequar l’entorn de les zones d’interès cultural, natural i tradicional.
.
D’altra banda, medi ambient destina 8 M d’euros a la neteja de boscos privats. Es tracta d’una línia d’ajuts extraordinaris perquè els propietaris de boscos de titularitat privada afectats pel temporal de neu de principis de març puguin retirar els arbres caiguts. La iniciativa forma part del conjunt de mesures urgents aprovades pel govern de la Generalitat per poder tractar la vegetació amb la finalitat de garantir l’accessibilitat als boscos, recuperar el potencial forestal i reduir el risc d’incendis a l’estiu. La convocatòria, publicada al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), es podrà sol·licitar fins al 30 d’abril.