divendres, 23 d’abril del 2010

Visita naturalista a la desembocadura del riu Tordera del passat diumenge 18/4/10. Orchis

fotografies de la Susana Cobos
.

Aquest diumenge 18/4/10 una vintena de persones entre adults i nens vam fer una sortida naturalista per descobrir la fauna de la desembocadura del riu Tordera dins el Programa d'activitats Primavera-Estiu 2010 a la desembocadura de la Tordera .
.

Molt sovint, massa sovint, ens arriben notícies de lo deixat que està l'espai per part de totes les administracions o d'agressions a l'espai, però tan important és conèixer les seves mancances com els motius per treballar en la protecció i millora d'aquest espai natural "protegit", i que passen desapercebuts i ignorats pels visitants tot i la gran varietat de fauna que hi podem trobar.
.

Malgrat el mal temps i la manca de visibilitat a l'interior de la desembocadura per la banda de mar (no es pot accedir a la platja per la banda de Malgrat de Mar degut a obertura de la barra pel corrent del riu), es van poder veure gavines corses (Larus audouinii), un martinet ros (Ardeola ralloides), corriols petits (Charadrius dubius), una cotxa cua-roja (Phoenicurus phoenicurus), xatracs becllargs (Sterna sandvicensis), una xivitona (Actitis hypoleucos), baldrigues balears (Puffinus mauretanicus), gripaus corredors (Bufo calamita), gripau comú (Bufo bufo), granota verda (Pelophylax perezi) i unes tortugues d'estany (Emys orbicularis) capturades dins l'estudi de quelonis aquàtics que realitza l'associació a la conca, entre molts altres.
. .

Aquest diumenge 25/4/10 fem la segona plantada popular d'arbres i arbustos de ribera a l'espai sota Acord de Custòdia entre l'Associació i Càmping La Tordera, i qui vulgui i es passi entre les 10 del matí i el migdia podrà ajudar a recuperar el bosc de ribera... ho teniu tot preparat!!!

.

Segona plantada popular d’arbres al delta de La Tordera

Malgrat Confidencial 22/4/10

.

.

Aquest diumenge dia 25 d’abril hi haurà una nova plantada popular d’arbres i arbustos de ribera. Serà a la zona de la desembocadura del riu La Tordera i està emmarcada en el conjunt d’activitats que es realitzen amb l’objectiu de protegir, millorar i difondre els valors naturals d’aquest espai natural.La plantada d’arbres està organitzada per l’associació naturalista Orchis i el càmping La Tordera. Començarà a les deu del matí i s’allargarà fins al migdia.