dilluns, 3 de maig del 2010

Algunes notícies més per llegir 3/5/10...

4 notícies d'un mateix diari el mateix dia, escollides per obrir una reflexió...
.
Altre notícia sobre lo mateix...
.
La transformació de la Costa Brava desperta pessimisme
Diari de Girona 3/5/10
.
Els 131 espais naturals de més valor ecològic reporten al voltant de 594 milions d'euros
.
EFE
La majoria de la població veu amb pessimisme la transformació de la Costa Brava, segons una investigació liderada pel CSIC, que analitza tant l'estat de conservació dels espais naturals com la percepció social del problema a través d'una enquesta a ciutadans de la zona.
.
Els resultats, que es presentaran la població de Santa Susanna (Maresme) en les Jornades sobre Ciència i Gestió de la Conservació del Capital Natural dels pròxims 5 i 6 de maig, revelen que la majoria dels enquestats valoren i estan preocupats per la biodiversitat.
.
El projecte, liderat per Rafael Sardà des del Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CSIC) també revela que es necessita una acció de govern més efectiva per garantir la funcionalitat adequada dels espais protegits..Els 131 espais naturals de més valor ecològic presents a la Costa Brava reporten al voltant de 594 milions d'euros en concepte de "serveis ecològics de la biodiversitat", és a dir, la producció d'oxigen, la fixació de diòxid de carboni, els aspectes recreatius i l'obtenció de productes silvestres.
.
Segons aquest estudi, liderat pel Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), i en què han participat la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Girona (UdG) i l'escola de negocis ESADE, el 48% d'aquest terreny gaudeix d'alguna figura de protecció, mentre que el 52% no està protegit.
.
I la realitat actual...
.
Entre les deu zones més buscades per llogar apartament
Diari de Girona 3/5/10
.
La primera web mundial de lloguer en vacances destaca el litoral gironí entre destinacions de tot Europa
.

La Costa Brava atrau llogaters. aniol resclosa
.

GIRONA ALBERT SOLER
Els responsables de la primera web mundial de lloguer d'apartaments en vacances, que s'ha presentat fa uns dies a l'Estat espanyol, tenen especial interès en les comarques de Girona perquè, segons van explicar, la Costa Brava està entre les 10 primeres destinacions que demanden els usuaris europeus. Laura Rivera, representant a Espanya del portal HomeAway, va recalcar que tenen ja 2.000 ofertes d'apartaments situats a Catalunya, una bona part dels quals es troben a les comarques de Girona. Rivera també va destacar les comarques de Girona com una de les zones en les que preveuen més demanda d'apartaments. HomeAway és una pàgina web que permet buscar -o oferir- apartaments de lloguer a tot el món, el 90% dels quals són de particulars i només el 10% restant d'empreses de lloguer.
.

El seu portal español és homeaway.es. Segons els seus responsables, es tracta d'una web "flexible, ràpida, garantida i sense despeses de gestió per al viatger que busca un allotjament per a les seves vacances i li permet abaratir els costos en més d'un 50% en comparació del preu d'un hotel". "Aquest estalvi i la tendència actual cap a l'austeritat econòmica estan entre les principals raons de l'èxit internacional del web, ja que contribueix d'una banda a abaratir costos de vacances, per un altre, permet als propietaris obtenir uns ingressos extra fora les seves propietats en zones turístiques", va explicar Laura Rivera.
.

Actualment, HomeAway compta amb més de 430.000 propietats per llogar en 120 països de tot el món. Per als propietaris, significa donar visibilitat internacional de manera gratuïta la seva oferta en 12 portals interactius, en 11 idiomes. Segons les estadístiques de HomeAway, Catalunya i Balears es troben entre els 10 destins que més interès desperten entre els viatgers europeus per llogar cases en vacances.
.

Rivera va destacar la "seguretat" de totes les ofertes que estan incloses a la web, indicant que "tot i no estar-hi obligats", posen un servei d'assegurança gratuït al servei dels usuaris que els cobriria en cas que fossin objecte d'engany.
.

Palamós preveu un 20% més de turistes procedents de creuers
Diari de Girona 3/5/10
.
L'alcaldessa creu que enguany serà "una molt bona temporada"
.

El "Wind Spirit" ha inaugurat la temporada de creuers al port de Palamós, amb expectatives a l'alça. diari de girona
.

PALAMÓS MIREIA RECASENS/ACN/DDG
El port de Palamós va començar ahir la temporada de creuers amb l'arribada del Wind Spirit. Es preveu que aquest any s'incrementi en un 20% el volum de passatgers que arribaran a Palamós, cosa que es tradueix a més de 40.000 turistes. Segons l'alcaldessa del municipi, Maria Teresa Ferrés, serà "una molt bona temporada" i això fa que el port de Palamós sigui "un port de referència al Mediterrani". La temporada durarà set mesos, fins al 6 de novembre, serà una de les més llargues i comptarà amb uns quaranta creuers. Ferrés ha destacat que els passatgers acostumen a ser americans, anglesos i alemanys que visiten "no només el municipi, sinó indrets turístics de la demarcació de Girona". L'alcaldessa va explicar que el port s'està promocionant arreu del món. A tall d'exemple, a la Fira Internacional de Miami, on es reuneixen els millors ports d'arreu del món. I, properament, es promocionarà en una fira a Canes, en què es reuneixen els ports de l'àrea del Mediterrani.
.

El creuer Wind Spirit va arribar procedent del port de Barcelona. Inicialment, el vaixell havia d'arribar a les vuit del matí però no va amarrar fins a les tres de la tarda per un problema intern. Els 88 passatgers que anaven a bord, majoritàriament nord-americans, van fer una estada curta al municipi perquè a les vuit de la tarda el vaixell tenia previst salpar cap a Portvendres (Catalunya Nord). Una de les novetats d'enguany és l'arribada dels creuers Thomson Dream, Funchal i Boudicca, que per primera vegada faran escala al port gironí.
.

Esperen que l'anunci del desdoblament de la N-II sigui «seriós»
Diari de Girona 3/5/10
.
El Congrés ha aprovat una moció per accelerar els tràmits i Foment estudia licitar el tram Tordera-Caldes d'un bloc
.


Estat de les obres de la N-II al seu pas per Caldes de Malavella. diari de girona
.

GIRONA JOFRE SÁEZ
El Ministeri de Foment estudia licitar els trams per desdoblar de la N-II entre Caldes de Malavella i Tordera d'un sol bloc. D'aquesta manera, s'acabaria la tendència de licitar el projecte en petits subtrams que han acabat sense executar-se a la comarca de la Selva i deixant la carretera empantanegada. La data prevista per a aquest tràmit és entre el mes de setembre i l'octubre. La iniciativa, que encara no s'ha fet oficial, la va poder conèixer el Diari de Girona després que el Congrés dels Diputats aprovés aquesta setmana per unanimitat, i amb 345 vots a favor, una moció del diputat Jordi Xuclà (CiU) per accelerar els tràmits de desdoblament de la N-II a les comarques de Girona. Els alcaldes afectats esperen que aquesta vegada l'anunci del Ministeri de Foment sigui "seriós".
.
Els gironins i els alcaldes afectats durant diverses legislatures pels entrebancs en el desdoblament de la N-II destigen, però, veure la maquinària pesant de l'obra treballant sobre el terreny. D'altres alcaldes, com per exemple en Joan Colomer (PIC) de Caldes de Malavella, ni aquest nou anunci sembla despertar-li masses esperances. La paraula que utilitza davant d'aquesta voluntat és "escepticisme". Respecte a la possibilitat que es liciti, aquesta vegada, d'un sol bloc Colomer considera que aportaria "més garanties" perquè l'obra acabi de tirar endavant. "Hi ha hagut molts problemes per licitar en trams petits; si es fa tot de cop és més fàcil que funcioni", afirma. Es pregunta, però, com es podrà tirar endavant si hi ha trams en diferent estat d'execució i tem que l'obra pugi patir nous retard: "L'actual solució sembla que ho endarreriria perquè si es licita al setembre l'obra no podria començar el 2010. I la qüestió és que es faci aviat". I és que l'alcade de Caldes de Malavella ho té clar. Primer vol sobre la seva taula una "proposta en ferm" i després, "que s'executi immediatament".
.
Un "perill"
.
En aquesta necessitat tots els alcades coincideixen. L'alcalde de Maçanet de la Selva, Alfons Soms (PSC), destaca primer de tot que el més important "és que comencin les obres com abans millor" ja que el desdoblament és "una necessitat" i un "perill per als usuaris". Respecte a la voluntat de l'Estat de desencallar el projecte, Soms creu que "aquesta vegada va de debò ja que les informacions que ens han arribat són que les coses van per bon camí". "I si l'obra s'inicia a ?principis de 2011, perfecte", confirma.
.
Finalment, des de Sils, l'alcalde Martí Nogué (IdS) es creu "per força" les intencions de Foment ja que sinó "és per tirar el barret al foc". I si es licita tot en bloc també li sembla bé, perquè per sobre de tot el que vol Nogué, com la resta d'ajuntaments, "és que es faci".