dimarts, 26 d’octubre del 2010

La torre d'observació va prenent forma. Orchis

.
Continuen les tasques de muntatge de la torre d'observació de la desembocadura del riu Tordera, i ja pren forma.

Aquesta torre s'emmarca dins de l'Acord de Custòdia de la riba i ribera de la desembocadura del riu Tordera a Malgrat de Mar, entre l'associació Orchis – Naturalistes de la Selva i l'Alt Maresme i Magdalena Fornés i Méndez – Càmping La Tordera SL.

El Muntatge el realitza l'empresa Artea, i l'actuació rep un ajut econòmic del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

El Projecte d'instal·lació de la torre també contempla una pantalla de protecció visual de bruc per evitar molèsties a l'interior de l'espai natural mentre creixi la vegetació de ribera en recuperació, un cartell amb les normes d'ús de la instal·lació, i la reforestació amb arbres i arbustos de ribera autòctons dels voltants de la torre.

L'actuació forma part de la dotació a l'espai natural de la infraestructura necessària per a fer compatible l'ús social de la desembocadura del riu amb la protecció dels seus valors naturals, facilitant l'observació i difusió d'aquests valors sense haver d'accedir a l'interior del riu.

De moment aquesta setmana no estarà enllestida i no s'hi podrà accedir, però és previsible que la vinent ja sigui possible.

Algunes imatges d'aquests darrers dies...
.