dijous, 25 de novembre del 2010

No és cap broma... Premien a l'empresa que s'ha carregat el riu Tordera i que investiga Fiscalia...

Dos guardons reconeixen la transparència i la capacitat d'implicació d'Aigües Ter Llobregat
Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.
Nota de premsa 24/11/10
.
L’empresa pública de la Generalitat responsable de l’abastament en alta obté la qualificació més alta d’una entitat externa (GRI) per la transparència i sostenibilitat en les seves accions

Premi EMAS a la millor acció d’implicació del personal i/o interacció amb les parts interessades
.



El Global Reporting Initiative (GRI) reconeix l’esforç de transparència de la Memòria d’activitats i de responsabilitat social d’ATL corresponents al 2009 també inclou amb detall les dades econòmiques, ambientals i socials de l’entitat.

L’empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL), adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya ha obtingut la certificació més alta (A+) de la “Memòria d’activitats i de responsabilitat social 2009” d’acord amb els requisits establerts per la guia G3 del Global Reporting Initiative (GRI).

Aquesta entitat internacional considera que la memòria fomenta la transparència, l’accessibilitat i l’eficiència en la prestació dels seus serveis, al mateix temps que s’inclouen les dades econòmiques, ambientals i socials de les activitats desenvolupades per l’organització. D’aquesta manera, Aigües Ter-Llobregat és la primera empresa de la Generalitat en obtenir aquest distintiu.

ATLL és una empresa socialment responsable que treballa de manera constant per a poder millorar aspectes importants com són la qualitat de la vida laboral dels seus empleats/des, el medi ambient, la recerca i el desenvolupament, els projectes divulgatius i les relacions amb els seus clients.

Des de fa més de 15 anys que ATLL elabora anualment memòries d’activitat, però va ser durant el 2008 on es va iniciar el procés de transformació d’aquesta memòria amb l’objectiu d’aconseguir una publicació que integrés la memòria de responsabilitat social i la d’activitat, procés que ha culminat amb l’auditoria realitzada per una entitat externa per a verificar la memòria 2009 amb el màxim nivell d’assoliment.


Premi emas a la millor acció d’implicació del personal i/o interacció amb les parts interessades


El passat 17 de novembre es va fer el lliurament dels Premis EMAS Catalunya 2010 que van adreçats a les organitzacions registrades a EMAS que disposin com a mínim d’un centre a Catalunya. ATLL ha estat guanyadora del premi en la categoria de “Millor acció d’implicació del personal i/o interacció amb les parts interessades” per a la recollida d’oli usat domèstic que realitza als seus centres de treball.

L’acte de lliurament dels premis va ser presidit pel Sr. Francesc Baltasar i Albesa, conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, i tenen com a objectiu reconèixer la tasca de les organitzacions EMAS per millorar el seu comportament ambiental. Aquests premis són organitzats anualment pel Club EMAS i el jurat està composat per membres del Departament de Medi Ambient i Habitatge (DMAH), del sector universitari, de la recerca, de l’empresa, dels sindicats i dels mitjans de comunicació.
El jurat va avaluar un total de 17 candidatures en les tres categories de participació valorant molt positivament totes les iniciatives presentades.

ATLL va rebre el premi per la millor acció d'implicació de les parts interessades: Aigües Ter Llobregat (ATLL) pel projecte de gestió de l'oli vegetal usat domèstic dels seus treballadors mitjançant el projecte Oliklak.

El gerent, Sr. Joan Compte, va agrair al personal d’ATLL que col·labora amb el projecte Oliklak l'esforç voluntari en defensa del medi ambient que fa que millori el comportament ambiental de l’organització i va fer partícip d’aquest premi al personal implicat en la recollida d’oli usat domèstic a ATLL, que va més enllà de la gestió dels residus que es puguin generar als centres de treball ja que implica donar facilitats per gestionar els que es generen als domicilis dels seus treballadors. Amb aquesta iniciativa s’aconsegueixen uns beneficis ambientals importants que se sustenten en l’augment continu de les xifres de recollida que estan a l’alçada dels resultats de les organitzacions on més èxit està tenint l’Oliklak.

L'EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) és una eina de gestió mediambiental per a empreses i altres organitzacions, d'aplicació voluntària, que permet avaluar, millorar i donar a conèixer el seu comportament ambiental. Aquest comportament és auditat de forma externa i el registre l'emet, en nom de la Unió Europea, el corresponent Organisme Competent que a Catalunya és la Direcció de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge.

A Europa existeixen més de 4.000 organitzacions registrades EMAS, de les quals més de 250 es troben a Catalunya.

2 comentaris:

Comunicació DEPANA ha dit...

hola, no-ornitoleg :)
como esta el tema, es sap algo de la fiscalia?
volia fer una entrada al meu blog de aquest escandol i de pas explicar com evolunciona la cosa
bon any, petons, el panda

Javier Romera ha dit...

Hola, ex-herpetòloga ;)

Se sap, però de moment no es dirà rés... encara estem a sobre i treballant-hi.

Parlem per telf.

Xavi