divendres, 2 de setembre del 2016

Manifest en defensa de Les Banyeretes 2/9/2016 Diari Maresme

Manifest en defensa de Les Banyeretes
Diari Maresme 2/9/2016

Platja de Sant Pol | Foto: Aj.

Veïns, naturalistes i diferents Grups i Associacions relacionades amb el Medi Natural de tot el país, signem un Manifest en defensa de Les Banyeretes per denunciar la problemàtica creada amb la Platja canina de Sant Pol de Mar i per demanar les mesures necessàries per a la protecció dels corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis) de la zona.
Durant tot l’estiu hem seguit amb preocupació els moviments i declaracions publicades a diferents mitjans de comunicació per part de l’equip de govern municipal i constatem que ha hagut un ús inapropiat dels mateixos per part dels representants de l’ajuntament (amb finalitats purament propagandístiques) amagant i silenciant les veus contràries, i majoritàries, que es posicionen en contra de la prova pilot encetada (Zona de bany en companyia de gossos) a la platja de Les Banyeretes. Ens hem sentit menystinguts i oblidats en tot moment tot i aportar elements científics i socials més que suficients, i així ha l'acabat reconeixent el mateix equip de govern, per demanar la fi de la prova i les mesures necessàries per redreçar la situació, no traslladar-la.
No deixa de ser paradoxal que es vengui aquesta prova com “tot un èxit” quan s’ha demostrat un fracàs i despropòsit des del primer dia i fins avui. Al Manifest que adjuntem s’explica la situació creada i les mesures demanades a l’equip de govern municipal que han estat silenciades.
Demanem que la problemàtica no segueixi menystinguda o minimitzada per part dels mitjans de comunicació, més quan són molts els municipis que volen imitar la prova pilot emparant-se en un fals èxit, i quan es preparen importants mobilitzacions i accions legals al respecte.