diumenge, 11 de desembre del 2016

Tossa multarà els promotors del projecte del port si no retiren les pancartes 11/12/2016 Diari de Girona

Tossa multarà els promotors del projecte del port si no retiren les pancartes
Diari de Girona 11/12/2016

Tenen fins demà per treure els cartells, després d'haver rebut un avís previ i quan fa més de 20 dies que es va suspendre la campanya

Els cartells a favor del Sí segueixen penjats per la vila, tot i que la campanya està suspesa.

L'equip de govern de Tossa de Mar (TU) multarà els promotors del projecte del port, un hotel de cinc estrelles i quatre xalets de luxe si no retiren les pancartes a favor del Sí que, tot i que la campanya està suspesa, segueixen penjades en alguns carrers de la vila. Així ho va avançar ahir, l'alcaldessa, Gisela Saladich, qui va precisar que els van donar un termini de 10 dies que acaba demà. «Si dilluns les pancartes segueixen penjades, els multarem i les retirarem nosaltres mateixos» va detallar la batllessa.

La campanya a favor i en contra del projecte del port es va suspendre després del dia 20 de novembre, data prevista per a la celebració de la consulta popular, que finalment va ser suspesa pel Jutjat de Girona a petició de l'exdelegada del Govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna. «En aquell moment, vam donar un termini de 10 dies als del Sí i el No perquè retiressin les pancartes. Els opositors ho van fer de seguida, però els promotors van fer-ne cas omís» va explicar Saladich qui va concretar que llavors, seguint el procediment legal, se'ls va fer un primer avís.

Ara, passats uns 20 dies des de la suspensió de la campanya, els cartells segueixen sent visibles a l'Avinguda Pelegrí o Costa Brava. «Fa dies els vam donar l'ordre de treure-les, i de moment, no l'han complert i ja n'hi ha prou» va dir l'alcaldessa.

En aquest sentit, la plataforma Diem No, ja fa setmanes que denuncia aquesta situació irregular, i de moment, tenen previst entrar demà, una queixa a l'Ajuntament. «Ja hi ha les decoracions de nadal, i les pancartes dels promotors segueixen allà penjades» va lamentar la presidenta de l'entitat Amics de Tossa, Maria Eugènia Serrat, qui va criticar la «impunitat que tenen a la vila». «Quan fèiem la campanya, arribaven i aparcaven allà on volien sense que ningú els digues res i penjaven pancartes on volien» va explicar Serrat.

Un dels promotors és Isidre Ventura, qui encapçala la mercantil Star Assetes SL, amb qui l'actual equip de govern va signar el 2012 un conveni urbanístic. L'altra societat privada és Feanda 2 SL, de la qual en aquell moment era administradora Maria Mercè Soler Bertrolich.

Recollida de signatures

D'altra banda, Serrat va ressaltar que la recollida de signatures per demanar la preservació del patrimoni natural i l'ampliació de la zona inclosa en el PEIN del massís de les Cadiretes va «a bon ritme». «De persones empadronades a Tossa en tenim més de 600 i de residents o gent que hi ve sovint, més de 2.000» va dir Serrat.