dissabte, 11 de febrer del 2017

Quan és més fàcil ignorar les ordenaces que fer-les cumplir. Gossos deslligats a les platges 10-11/2/2017 Ràdio Arenys

Moreno anuncia una moratòria en l’ordenança de tinença d’animals fins que es tiri endavant la seva modificació
Ràdio Arenys 10/2/2017

Per: Mar Sánchez / Gemma Roig

Els animals que vagin deslligat a la platja no seran sancionats

D’aquesta manera, es permet que els gossos vagin deslligats a la platja sense sanció. Precisament, Junts per Arenys ha entrat una moció al ple de la setmana que ve per modificar aquesta ordenança que va en aquest sentit.

L'alcaldesa, Annabel Moreno, ha explicat que les multes que s’hagin posat aquests dies a aquells que hagin portat el seu gos deslligat a indrets com la platja, coincidint amb la campanya de vigilància que està fent la policia local, quedaran suspeses. L’Alcaldessa entén que ha d’haver-hi llocs on els animals puguin anar lliures.

Com dèiem, això coincideix amb què Junts per Arenys portarà en el proper ple una moció en la qual es proposa que es modifiquin dos articles de l’ordenança per tal de deixar que els animals puguin anar deslligats en zones on quedi expressament indicat. La regidora del partit a l’oposició, Soraya Real, assegura que la moció vol flexibilitzar l’entrada dels gossos a la platges i, per això, proposen aquesta modificació de l’ordenança en què quedi reflectit que a la via pública els animals vagin lligats excepte a les zones on quedi expressament indicat per rètols informatius oficials.

De moment aquesta moció seria perquè els animals puguin tenir la seva zona d’esbarjo a les platges d’Arenys tot i que podria ampliar-se en altres indrets si fos necessari davant les necessitats dels arenyencs i arenyenques. La regidora també recorda que aquesta flexibilitat es dugui a terme en les dates que ja recull l’ordenança.

La sanció per portar el gos deslligat puja a uns 100 euros.


El col·lectiu que passeja els gossos a la platja farà una concentració el proper dijous després de les sancions rebudes aquesta setmana
Ràdio Arenys 11/2/2017

Per: Paula Pons

Des del Govern municipal, però, ja han informat que es farà una moratòria en l’ordenança de tinença d’animals i no se sancionarà els animals que vagin deslligats.

La Policia Local aquesta setmana ha començat a posar multes a aquells arenyencs i arenyenques que porten els gossos deslligats a la platja. Aquesta acció ha causat cert malestar entre el col·lectiu que porta els animals allà, ja que ho consideren una “persecució”. Per aquest motiu han decidit reunir-se, el proper dijous, a tres quarts de 7 del vespre, a la plaça de l’Ajuntament, abans que comenci el ple. Un dels integrants d’aquest grup, en Sergi Salmerón, ha afirmat que no entén perquè reben aquestes sancions, si quan treuen a passejar els animals no hi ha ningú a la platja i sempre recullen també les deposicions dels gossos.
Val a dir, que l’alcaldessa, Annabel Moreno, ja ha anunciat una moratòria en la tinença d’animals fins que es tiri endavant la seva modificació. D’aquesta manera, es permet que els gossos vagin deslligats a la platja sense sanció. Tanmateix, Moreno ha explicat que les multes que s’hagin posat aquests dies a aquells que hagin portat el gos deslligat a indrets com la platja, coincidint amb la campanya de vigilància que està fent la policia local, quedaran suspeses.

D’altra banda, Junts per Arenys portarà en el proper ple una moció en la qual es proposa que es modifiquin dos articles de l’ordenança per tal de deixar que els animals puguin anar deslligats en zones on quedi expressament indicat. La regidora del partit a l’oposició, Soraya Real, assegura que la moció vol flexibilitzar l’entrada dels gossos a la platges i, per això, proposen aquesta modificació de l’ordenança en què quedi reflectit que a la via pública els animals vagin lligats excepte a les zones on quedi expressament indicat per rètols informatius oficials.


I d'on ve tot això?...
La Policia Local comença una nova campanya de compliment de l’ordenança sobre la tinença d’animals
Ràdio Arenys 7/2/2017

Per: Mar Sánchez / Gemma Roig

L'Ajuntament ha fet diverses campanyes aquests darrers anys

Agents de paisà controlen que els propietaris dels gossos segueixin aquells aspectes més bàsics, com portar-los lligats o recollir els excrements.

El cap de la Policia Local, Sebastià Górriz, ha recordat que l’any passat es van fer més de 100 intervencions per casos en que s’incomplia la normativa. Górriz ha afirmat que cal insistir perquè, malauradament, encara hi ha gent que incompleix l’ordenança municipal sobre la tinença d’animals, una ordenança aprovada el 28 de gener de l’any passat per ple. Escoltem Sebastià Górriz i la regidora de Seguretat, Isabel Roig.

Górriz ha assenyalat que els propietaris d’animals s’han de fer seva la normativa per millorar la convivència entre les persones que tenen gossos i les que no. L’ordenança contempla, entre altres coses, aspectes relacionats amb la convivència en l’entorn urbà, com tenir cura dels animals, i les obligacions que comporta la seva tinença. Les multes poden arribar fins a 750 euros. El cap de la Policia Local ha destacat que aquesta és una de les moltes campanyes que tenen previst tirar endavant a partir d’ara.

Un dels indrets on es fa aquesta vigilància dels animals és a les platges d’Arenys. Recordem que de l’1 de juny al 16 de setembre els animals només poden entrar a les platges de 8 del vespre a 8 del matí.