dimecres, 5 de juliol del 2017

Algunes notícies per llegir 4 i 5/7/2017...

El PSC del Maresme defensa un model de gestió de platges de 365 dies a l’any
PSC Maresme 5/7/2017

Els socialistes presenten, a Cabrera, una proposta de resolució al Parlament. (adjuntem la mateixa a la notícia)


El PSC del Maresme ha presentat, a la platja de Cabrera de Mar, la proposta de resolució que ha entrat al parlament de Catalunya el Grup Parlamentari Socialista, en la qual es defensa un model de litoral que s’entén com un ecosistema, però també com un element més dels serveis i les infraestructures que cal preservar.

La diputada al Parlament, Alicia Romero, acompanyada del cap de llista del PSC de Cabrera de Mar, i responsable de la sectorial de Territori i Sostenibilitat de la Federació del PSC Maresme, Daniel Meroño, han estat els encarregats de fer conèixer aquesta proposta de resolució.

Romero ha destacat la importància que li dona el PSC de tenir un litoral ordenat, amb una platja sostenible, equilibrada i “per tant, cal que siguem capaços d’implicar-nos tots en definir un model més adequat que garanteixi, en el futur, disposar d’un litoral que sigui sostenible econòmicament però també tècnicament i ambientalment”

Per la seva banda, Daniel Meroño, ha destacat que la proposta de resolució s’ha treballat i redactat amb el consens suficient de regidors i regidores del PSC dels municipis de costa, i amb el vistt i plau dels sectors ecologistes de la comarca.

Meroño, a més, ha explicat que el Pla del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente per preservar el litoral “és obsolet i no resol la problemàtica de l’estabilització de la sorra de les platges del Maresme, que només es basa genèricament en l’extracció i la reposició de sorres, i la construcció d’espigons, obviant una solució més integral de la gestió de l’aigua i dels sediments de conca, entre altres.”

Han acompanyat a Alicia Romero i Daniel Meroño, en la presentació de la proposta de resolució, la representant del PSC en el Comissionat del Litoral del Consell Comarcal de Maresme i regidora de Vilassar de Dalt, Àngels Bosch, i el secretari d’organització del PSC de Cabrera de Mar, Jesús Prieto.

Fitxers adjunts:
PR sobre la preservació del litoral del Maresme.pdf (147 KB)


Esquerra Republicana inicia la campanya per demanar el NO a la consulta popular sobre el PP7
ERC Malgrat de Mar 5/7/2017


La presidenta de la secció local d’Esquerra Republicana de Malgrat, Teresa Verdaguer, i el secretari d’organització de la secció local, Xavier Roger, van presentar ahir en una roda de premsa el posicionament d’Esquerra Republicana a la campanya de la consulta popular sobre el PP7 que es celebrarà els dies 20, 21 i 22 de juliol.

Verdaguer va exposar que s’ha produït en les darreres setmanes un debat entre militants i simpatitzants d’Esquerra Republicana, per tal de decidir una posició i una argumentació sobre la consulta popular, i finalment la majoria va optar per fer campanya pel NO.

La presidenta de la secció local ha defensat que “és el més coherent amb el model de poble que hem defensat sempre per Malgrat, que no creixi de manera desmesurada i on tinguem uns serveis públics preparats per atendre a la població que tenim a Malgrat”.

Roger ha exposat els 6 eixos temàtics en els quals s’agrupen els arguments d’Esquerra Republicana per defensar el NO, entre els quals hi ha que Malgrat ja ha patit en els darrers anys un creixement de població molt superior a la mitjana de Catalunya, i per tant que s’està en contra de la construcció de 260 nous habitatges, tenint en compte a més que a Malgrat hi ha més de 1.100 habitatges buits.

Pel que fa al comerç, Esquerra Republicana defensa un model comercial de proximitat i arrelat a la trama urbana ja existent, i per potenciar les zones comercials que han estat abandonades en els últims 10 o 15 anys, i no per grans superfícies que facin que Malgrat sigui un municipi igual que molts d’altres i perdi la seva identitat.

Pel que fa als llocs de treball, Esquerra Republicana exposa que no s’han quantificat, i que en qualsevol cas, tots els ciutadans visquin on visquin tindran les mateixes possibilitats de ser contractats, i per tant el fet que s’instal·li a Malgrat no suposaria cap privilegi pels malgratencs i malgratenques.

Per acabar, la proposta que fa Esquerra Republicana per aquesta zona del municipi és que si un dia s’ha urbanitzar perquè això pugui ser beneficiós pel poble, sigui amb molts menys habitatges, que siguin de caràcter unifamiliar, on s’hi ubiqui un nou institut, amb zones verdes i amb algun equipament que no ha de ser obligatòriament de caràcter municipal.

La secció local d’Esquerra Republicana ha sol·licitat l’espai de la Sala de la Biblioteca La Cooperativa per realitzar un acte de campanya el proper dilluns 17 de juliol a les 20.30h.


Actuació de patrulla i un camió de bombers a la zona de la sorrera d'en Martinell per petit incendi


L’Ajuntament aplaudeix el protocol de vigilància que ha permès la detenció del presumpte piròman
Ràdio Palafolls 5/7/2017


El consistori palafollenc, en coordinació amb l’Àrea de Governació i Medi Ambient, havia activat un protocol de vigilància antiincendis a les zones verdes susceptibles de ser afectades pels incendis. D’aquesta manera, l’Ajuntament esperava enxampar el possible causant dels focs a Palafolls.

L’operatiu de vigilància ha donat els seus fruits. Ahir es detenia un voluntari de l’ADF com a presumpte autor dels focs. Fonts properes a la investigació asseguren que l’home continua detingut i que en breu passarà a disposició judicial. De moment està detingut per la seva presumpta participació en l’incendi d’ahir, però des de Mossos s’ha iniciat una investigació per determinar si se’l pot relacionar amb altres fets.

Des de l’Administració Local, el regidor de Medi Ambient, Juan Andrés Osorio,  ha destacat el treball dels agents de la Policia Local de Palafolls que han permès detenir un home sospitós de ser el piròman.

Reproductor d'àudio

Osorio es mostra prudent a l’espera de com evoluciona la investigació dels Mossos d’Esquadra i del que dicti la justícia. L’Àrea de Medi Ambient espera que no hi hagi més incendis i s’acabi amb la tendència de focs “preocupant”.

Reproductor d'àudio

Els cossos de seguretat ja feia temps que treballaven amb la hipòtesi que els incendis constants al barri de Sant Lluís eren provocats. Ahir se’l van endur detingut a la comissaria de Pineda. L’alarma, però, continua present entre els palafollencs davant qualsevol indici de fum i després de la quinzena de focs que s’han declarat.


La màxima concentració de clorofil·la es troba a 45 m de profunditat, just per sota del límit inferior de la termoclina

Una tortuga amb nom i twitter... 😰
¡Empiezo mi aventura por el mar, tras recuperarme en , gracias a ! Os iré contando mis viajes marinos por aquí 🐢

No... són una eina per massificar els racons de difícil accés (refugis naturals) i venuts a mans privades i foranes
Les Vies Braves, una forma d’explorar la costa de Calella des del mar
Ràdio Calella 4/7/2017


Ja ha començat la temporada de dinamització de les Vies Braves, una de les quals està senyalitzada a Calella. Surt de la Platja de Garbí, a l’alçada del carrer Santiago Rusinyol, i arriba fins a la cala de la Roca Grossa. Un quilòmetre de recorregut, que es pot nedar tot l’any, però que a l’estiu ofereix sessions de dinamització per practicar l’esport en aigües oberts. Aquesta és una iniciativa de la Diputació de Barcelona per ampliar el ventall d’activitats a les zones del litoral

A Calella, el dinamitzador de la Via Brava local és el nedador Jordi Corominas, i assegura que avui han penjat el cartell de complet durant la primera jornada on hi han assistit unes 15 persones. Aquestes activitats a aigües obertes estan dirigides a tots els públics tant per aquells que s’estan iniciant com per aquells que ja tenen experiència.

Audio Player

Aquesta és la tercera edició i assegura que el projecte ja està consolidat. Tot i així el públic majoritari no es calellenc sino que venen d’altres indrets.

Audio Player

Si voleu apuntar-vos només cal inscriure’s al web: http://www.costabarcelona.viesbraves.com

Podeu escoltar l’entrevista que hem fet a l’informatiu al Jordi Corominas aquí:

Audio Player


El Gerió Digital 4/7/2017

El conseller delegat també va incomplir el règim d'incompatibilitats

L'exconseller delegat d'AGISSA, Narcís Piferrer, sortint dels Jutjats de Girona (arxiu)

ACN / La Selva / GIrona

La Guàrdia Civil conclou que l'empresa mixta Aigües de Blanes va fer, l'any 2011, divuit adjudicacions per un valor total d'1.014.899,47 euros de forma directa i sense convocar concurs públic. Segons recull l'atestat policial incorporat a la causa oberta al Jutjat d'instrucció 6 de Blanes per les irregularitats detectades en la gestió de l'aigua, l'empresa no va complir la llei de contractes del sector públic en disset de les divuit casos analitzats perquè la quantitat de l'import o el fet que es renovés el contracte any a any obligava a fer una licitació pública. A més, la investigació policial també determina que el conseller delegat, Narcís Piferrer, (també investigat per un jutjat de Girona per la gestió al capdavant d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter) va incomplir de manera "flagrant" el règim d'incompatibilitatsquan va contractar tres societats a les quals està vinculat. Les adjudicacions a Agissa, Girona S.A. i Prodaisa sumen un total de 125.305,44 euros. Piferrer, els exalcaldes de Blanes Josep Marigó i Joan Trias i l'interventor declararan com a investigats el 27 de juliol.
 
L'origen de la investigació és l'informe elaborat per la Sindicatura de Comptes l'any 2014 analitzant la gestió de l'empresa mixta durant l'any 2011. En aquest primer estudi, la Sindicatura va detectar diverses irregularitats i, per això, va enviar el cas a la fiscalia de Girona, que va acabar formulant denúncia davant els indicis de delicte. Segons el fiscal, la "totalitat" de les contractacions analitzades d'aquell exercici superiors a 50.000 euros en els contractes d'obres i a 18.000 en altres tipus de serveis "es van fer de forma directa sense tenir en compte els principis de llibertat d'accés a les licitacions, publicitat i transparència dels procediments".

El Jutjat d'instrucció 6 de Blanes va encarregar un atestat a l'equip de delictes econòmics i urbanístics de la Guàrdia Civil. L'atestat policial conclou que Aigües de Blanes va fer les adjudicacions "totalment al marge" de la llei de contractes del sector públic per la qual s'havia de regir i que exigia que es convoqués un concurs públic. Aigües de Blanes és una empresa mixta on l'Ajuntament de Blanes té la majoria (51%) i la resta està en mans de la societat privada Girona S.A.

Són un total de divuit adjudicacions fetes a quinze empreses per un valor global d'1.014.899,47 euros. Segons conclou la Guàrdia Civil, només una de les facturacions (per un import de 23.064,40 euros) es podia fer de forma directa mentre que les altres disset exigien licitació pública. "Només una es podria haver tramitat sota la modalitat de contracte menor, haurien d'haver tramitat les altres mitjançant licitació pública en tractar-se de contractes majors d'obra, serveis i subministrament", recull la Guàrdia Civil.

La policia, a les seves conclusions, ressalta que tant l'ajuntament com Aigües de Blanes eren "conscients" que s'havien de regir estrictament per la llei de contractes del sector públic i contradiu les afirmacions de l'ajuntament que justificava la tramitació i l'adjudicació directa emparant-se en la llei dels sectors de l'aigua, l'energia, els transports i els serveis postals. "Fins i tot en l'hipotètic cas que fossin tractades com a contractacions menors i d'adjudicació directa, no es podrien haver renovat any a any, com sembla que va ser en la majoria de supòsits", diu la Guàrdia Civil.

Incompliment "flagrant"

Entre les adjudicacions hi ha asseguradores, vehicles, subministraments i obres. Tres dels contractes són amb empreses vinculades al conseller delegat d'Aigües de Blanes, Narcís Piferrer. Segons la Guàrdia Civil, això és un "incompliment flagrant" de la llei d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques. Aquesta conclusió avalaria la tesi de la CUP, que exerceix l'acusació popular, i que sosté que a través de diferents empreses mixtes (com Aigües de Blanes o Agissa), Piferrer va afavorir la pota privada.

Segons el detall de les adjudicacions, Piferrer com a conseller delegat d'Aigües de Blanes va facturar un total de 125.305,44 euros a tres empreses on té càrrecs directius. A Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Agissa) va encarregar analítiques d'aigua per un import de 21.882,64 euros. D'Agissa també era conseller delegat i està investigat per un jutjat de Girona per un delicte d'apropiació indeguda.

A Girona S. A. (soci privat de les dues empreses mixtes) va facturar feines de detecció de fugues i inspecció de càmeres a les canonades per un import de 69.955,03. Segons detalla el sumari, consta com a conseller delegat i director general financer de la mercantil.

Finalment, Aigües de Blanes va adjudicar per 33.836,53 euros treballs de manteniment d'instal·lacions de telecontrol a Prodaisa S.A., empresa de la que és apoderat.

"A través de les investigacions i comprovacions, s'ha pogut acreditar l'incompliment flagrant del règim d'incompatibilitats en ser Narcís Piferrer, el conseller delegat d'Aigües de Blanes, càrrec social de tres de les empreses que van facturar a la societat pública l'any 2011", conclou la Guàrdia Civil.

Investigats

Durant la instrucció de l'atestat, la Guàrdia Civil va citar a declarar quatre persones a comissaria. Piferrer com a conseller delegat d'Aigües de Blanes com a suposat autor d'un delicte de societari. Els exalcaldes del 2011 Josep Trias i Josep Marigó com a presidents del Consell d'Administració de l'empresa per prevaricació i delicte societari. Finalment, van citar l'interventor Francisco Lucio com a suposat autor d'un delicte de prevaricació. Tots ells, assistits pels seus advocats, es van acollir al seu dret a no declarar.

El jutjat instructor els ha citat a declarar com a investigats el dia 27 de juliol.


Ràdio Pineda 5/7/2017


El Parc Natural de Montnegre-Corredor fa el proper dissabte la 'Nit de ratpenats' a Vallgorguina. S'organitzen tallers, contes, una xerrada i una passejada per conèixer aquests animals. Si voleu més informació us podeu posar ne contacte amb l'oficina del parc de Vallgorguina o bé al telèfon 93 795 54 05.


"Són pocs els usuaris que s’han vist seguint la normativa", platja privada i a sobres es queixen...país de pandereta
Ràdio Arenys 5/7/2017

La platja es va obrir a mitjans de juny

Alguns lamenten que les dimensions siguin reduïdes i que els serveis de neteja no buidin les papereres amb major freqüència. 

Des de fa unes poques setmanes que aquest espai habilitat està obert per a tots aquells arenyencs que vulguin banyar-se amb els gossos a la platja. Després d’aquests dies de prova, les valoracions recollides són positives, però els propietaris dels animals encara creuen que l’espai es pot millorar.

De moment, la convivència entre els amos i la resta d’usuaris de la Picòrdia és positiva. A més, molts agraeixen que ja no hagin de marxar cap altre municipis per banyar a les seves mascotes. Segons els amos, amb aquestes temperatures els gossos agraeixen poder gaudir d’aquesta possibilitat.
Per identificar els gossos censats a Arenys de Mar, els usuaris han de col·locar a l’animal el mocador vermell que es proporciona a la Regidoria de Sanitat. Tot i que l’Ajuntament va avisar que les persones que no posin aquest distintiu a la seva mascota s'exposaran a una sanció, són pocs els usuaris que s’han vist seguint aquesta normativa.

La realitat... Gossos arreu, deslligats i a tota hora... Massa permissius per parlar de "tanques i metres de platja"
Ràdio Pineda 5/7/2017

L'Ajuntament de Pineda està habilitant un tram de platja on s'hi podrà anar amb gossos. És un tram a Poblenou, de 100 metres lineals de costa delimitat per tanques i just davant del càmping Caballo de Mar, al Rierany del Correu. Se'n podrà fer ús tot l'any i sense restricció d'hores. L'Ajuntament de Pineda farà balanç del seu ús a final d'any i la zona estarà senyalitzada. Recordem que durant tot l'estiu està prohibit passejar per la platja amb gossos a totes les hores i per fer-ho, cal anar a la zona delimitada entre la Riera de Pineda i la Platja de Poblenou.