dilluns, 3 de juliol de 2017

Més sobre l'incendi de Pineda de Mar 3/7/2017

A afegir a la petita reflexió de Incendi a Pineda de Mar 3/7/2017

Incendi a la urbanització Can Cornet a Pineda de Mar
Ràdio Calella 3/7/2017


Fins a 14 dotacions dels bombers de la Generalitat han estat treballant aquesta tarda en un incendi que s’ha declarat a dos quarts de quatre. 11 vehicles terrestres i 3 aeris han estat extingint l’incendi que s’ha donat per controlat a les 6 de la tarda. Amb ells també 4 vehicles de l’ADF, 4 patrulles dels mossos, 3 efectius dels agents rurals.


Segons els agents rurals, l’incendi ha afectat 3,8 hectàrees de vegetació i s’ha iniciat al costat del camí. Els bombers han precintat la zona per determinar-ne les causes. La sortida 124 de l’autopista C32 en direcció Pineda i la circulació del Passeig d’Hortsavinyà  ha quedat tallada durant la tarda.

L’incendi, que s’ha decalarat a dos quarts de quatre de la tarda i, malgrat el vent, s’ha donat per controlat a dos quarts de set. El foc ha cremat una zona forestal de canyes i antics camps de conreus.

https://www.facebook.com/radiocalella/videos/1336368309792249/

---------------------------------------

a la zona de delimitant punt d'inici i investigant causa. Superfície cremada 3.8 ha (agrícola i forestal)

✅ Reoberta la sortida 124 de la C-32 a Pineda de Mar

Fotos de l’ d’avui a una gran tasca dels i voluntaris.

Controlat el foc forestal declarat prop de la Riera de Pineda
Ràdio Pineda 3/7/2017

Fotos de Toni López

Un foc s'ha declarat aquesta tarda a la Riera de Pineda i s'ha controlat cap a les sis de la tarda. El foc s'ha original prop del camí que puja a Sant Pere de Riu, a la zona entre la Riera i el Camí de la Rectoria Vella, prop de Can Valeri i Can Serra. Els efectius de seguretat han actuat amb mitjans aeris per evitar que les flames arribéssin fins la zona alta de Can Cornet. El foc ha cremat matolls i antics camps de pagès així com alguns arbres, sobretot pins, molt ressecs per la sequera. El vent no ha ajudat a apagar el foc ràpidament, però cap a les cinc de la tarda ja estava força controlat i el perímetre ja no ha crescut més. Arran del foc s'ha tallat a la circulació de vehicles el Passeig d'Hortsavinyà i molts veïns han anat a veure el fum i les flames des de les Creus i zones properes. El regidor de Seguretat, Javier Aguirre, ha dit que «el perill més gran ha estat el vent però els hidroavions i els helicòpters han actuat i això ha facilitat la feina als bombers que eren als camions».No es coneixen encara les causes que han originat el foc.

La sortida de la C32 en direcció a Pineda ha estat tallada i també la circulació pel Passeig d'Hortsavinyà. 

A les tasques d'extinció del foc hi han participat dos hidroavions així com un helicòpter i 11 dotacions de bombers a la Riera de Pineda i a Can Cornet. També hi havia Agents Rurals, ADF's, Policia Local, Mossos d'Esquadra, Serveis d'Emergència Sanitària i altres estaments.

Vídeo de l'helicòpter actuant: https://www.facebook.com/pg/radiopineda/videos/?ref=page_internal

Vídeo dels hidroavions actuant: https://www.facebook.com/radiopineda/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf