dilluns, 31 de juliol del 2017

Sobre la naturalització de les platges d'Arenys de Mar 30 i 31/7/2017

Recomanable escoltar-lo a http://www.radioarenys.cat/carta# ... El Dominical 30/7/2017 (minut 53 endavant)... Es diu molt més que lo publicat a la web.

També recomanables continuar escoltant el programa una estona més després del Pere, doncs el tema continua i paga la pena (minut 1:20 endavant).

A les 12.10 parlarem a del projecte de naturalització de platges que comença a executar l' amb l'

Des del projecte de naturalització de les platges d’Arenys, afirmen que la mida del tancament del Cavaió és correcta
Ràdio Arenys 31/7/2017


L’autor del projecte ha explicat que la zona esportiva no s’hauria d’haver situat entre dues zones destinades a la naturalització de la zona.

El biòleg arenyenc Pere Alzina és l’autor del projecte de naturalització de les platges d’Arenys i per tant, qui va recomanar a l’Ajuntament destinar l’espai a la protecció i recuperació de les platges. Tot i així, Alzina apunta que va ser l’Ajuntament qui va decidir l’espai que es destinaria a cada zona, i per tant el consistori va delimitar l’espai que es dedicaria a la flora i la fauna que ara s’ha tancat al Cavaió.

En aquest sentit, Alzina explica que hi ha 3 models de platja: el clàssic i tradicional, majoritari a Catalunya, destinat exclusivament a les persones; el destinat només a les plantes i animals, molt minoritari; i el que intenta harmonitzar l’ús social i natural, que és el que pretén ser el Cavaió.

Alzina ha afirmat que, tot i que els temporals podrien ocasionar desperfectes, està d’acord amb les dimensions de l’espai destinat a la protecció i regeneració de la zona, però no que la zona esportiva s’hauria de situar en un altre punt.

Finalment el biòleg arenyenc ha apuntat que no se sap ben bé quin tipus de vegetació pot créixer en aquest espai, tot i que segons un estudi de Pere Montserrat als anys 40,  hi hauria al voltant de 40 espècies, de les quals només 7 es poden trobar a Arenys. Quant a animals, es podria trobar el corriol camanegra, que només fa el niu a la platja, i inclús tortugues careta.